|
 |
|

Ayik gel eve girme hapse
Izmir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi yine 'Amerikanvari' bir karar verdi. Esinin sikayeti uzerine, Mahsun Baris'in evine alkollu girmesi yasaklandi. Karara uymazsa cezaevinin yolunu tutacak
Izmir'de alkollu kocaya "Eve ya ayik gelirsin, ya hapse girersin" cezasi verildi. Izmir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, gecen hafta 'Gazinocular Krali' olarak taninan Atalay Noyaner'e verdigi "esinin yanina bile yaklasirsan hapse girersin" cezasina benzer bir karar daha verdi.
Esrefpasa semtinde oturan Hulya Baris, kocasi Mahsun Baris'in alkollu olarak eve geldigi gunlerde, cok sinirli oldugunu, siddet ve korku yaratan hareketlerde bulunarak aile ici huzuru, duzeni bozdugunu belirterek mahkemeden koruma istedi. Yargic, Ailenin Korunmasi Kanunu'nun 1. maddesine gore talebi kabul ederek, Mahsun Baris'in dort ay sureyle alkol ya da uyusturucu madde alarak kendi evine girmesinin yasaklanmasina, aksi davranis gosterdigi takdirde derhal tutuklanarak cezaevine gonderilmesine karar verdi.
ASLINDA IYI BIR INSAN
Izmir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki 'koruma davasi'ndan cikan alisilmadik bir karar, kocanin, alkollu olarak kendi evine girmesini yasakladi. Esrefpasa'da oturan ve sekiz yillik evli olan Hulya Baris, esi Mahsun Baris'in alkol alarak eve geldiginde kendisine ve cocuklarina karsi siddet ve korku dolu dakikalar yasattigini belirterek, koruma talebinde bulundu.
Hulya Hanim, esinin aslinda cok iyi bir insan oldugunu ancak alkol aldiginda kendisini kaybederek asabilestigini ve her seyi yikip dokmeye calistigini belirterek sunlari soyledi
DORT AY EVE GIREMEYECEK
"Cocuklarim ve ben aksam saatlerinde esim alkollu olarak gelmesin diye dua edip duruyorduk. Korku icinde evde bekliyor ve alkollu geldiyse onu sinirlendirmemek icin elimizden geleni yapiyorduk. Ancak yine de bir seylere sinirleniyor ve her tarafi yikiyor, bazen bizi de dovuyordu. Artik ne benim ne de cocuklarimin dayanacak gucu kalmadi. Ayrilmak istemedigim ve cok sevdigim esimin bu davranislarina karsi koruma istiyorum."
Yargic, koruma talebini yerinde bularak kabul etti ve Turkiye'de bir ilki gerceklestirerek koca Mahsun Baris'in alkol ya da uyusturucu almis halde ailenin ortaklasa kullandigi evine girmesini dort ay sureyle yasakladi. Koca Mahsun Baris, verilen karara aykiri davrandigi taktirde derhal tutuklanarak, cezaevine gonderilecek. Ayrica, kararin kontrol edilmesi icin de Esrefpasa Karakolu'na yazi yazildi.
Ali EYCE
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|