kapat
09.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL


BoÄŸaz'da eylem

Petrol tankerlerinin yarattığı tehlikeye dikkat çekmek isteyen çevreciler, 250'yi aşkın tekneyle Boğaz'da protestoda bulundu

İstanbul Boğazı dün son yılların en büyük eylemine tanıklık etti. Boğazlar ve Karadeniz'de dev tankerlerle yapılan tehlikeli madde taşımacılığına dikkat çekmek isteyen irili ufaklı yaklaşık 250 tekne, "Türk boğazları petrol boru hattı değildir", "Felaketten önce güvenlik istiyoruz" yazılı Türkçe ve İngilizce pankartlarla Boğaz'ı tanker trafiğine kapattı. Türkiye Çevre Kozası İnisiyatifi tarafından organize edilen eyleme 50 sivil toplum örgütü destek verdi.

GÜRTUNA DA EYLEMCİ OLDU
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da eyleme "Okyanus" isimli teknede katıldı. Denizi temizlemek için milyarlarca dolar yatırım yaptıklarını belirten Gürtuna, "Şimdi birileri burayı tanker yolu yaparak emeklerimizi ziyan edemez. Böyle bir insanlık faciasına petrol şirketleri birkaç milyon dolar fazla kazanacak diye izin vermeyeceğiz'' dedi. Gürtuna, tanker geçişinin sürmesi durumunda daha büyük eylemlerle Boğaz'ı kapatacaklarını da sözlerine ekledi.

Mustafa KAYA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır