kapat
Sabah Gazetesi 26.09.2002

'İngiliz erkekleri light'dedi, Türk'le evlendi!

İNGİLİZ kızları arasında yaygınlaşan 'Türk erkekleri ile evlenme furyası'nı haber yapmak için Türkiye'ye gelen Vanessa'nın kendisi gazete manşetlerine çıktı!

MİDYATLI Adnan'a tutulup evlenen Vanessa, "Onu tanıdıktan sonra İngiliz kızlarına hak verdim. Türk erkeği daha güvenilir, ilgili. İngiliz erkekleri light" dedi

VANESSA Large, 32 yaşında bir gazeteci... İngiltere'nin önde gelen haftalık gazetelerinden News of the World'un East Anglia bölgesinin magazin muhabiri. İngiliz kadınlarının tatil için gittikleri Türkiye'de erkeklere aşık olmalarını ve çoğunun evlenmek için Türk erkeklerini tercih etmesini merak edip, araştırmak istedi. Yapacağı araştırmayı gazetesinde yazı dizisi olarak yayınlamaya karar veren Vanessa, gazete yöneticileriyle görüşerek bu iş için 1999 yazında Türkiye'ye geldi.

Marmaris'te bir otele yerleşen Vanessa, hazırlayacağı haber için Türk erkeklerini mercek altına aldı. Bu sırada turistik eşyalar ve deniz sporları ile ilgili malzeme satan Midyatlı Adnan Altın ile tanıştı. Bir aşiret çocuğu olan Adnan Altın ile arasında ilk görüşte elektriklenme oldu. İki genç arasında başlayan aşk, Midyat'ta haftasonu düzenlenen aşiret düğünü ile noktalandı. Üstelik Vanessa'nın hayalini bile kuramadığı aşiret usulüne göre tam 3 gün, 3 gece süren şahane bir düğünle...

Vanessa, Türkiye'ye gelişinin asıl nedeninin bir yazı dizisi hazırlamak olduğunu, ancak çok ilginç rastlantılarla karşı karşıya kaldığını söyleyerek, macerasını şöyle anlattı:

"Gazete yöneticileriyle konuşup 'İngiliz kızları neden Türk erkekleriyle evleniyor' başlıklı bir yazı dizisi hazırlamak istediğimi bildirdim. Onlar fikrimi çok beğendiler ve hemen Türkiye'ye gitmemi istediler. Yaz döneminde Türkiye'ye geldim. İngilizler'in rağbet gösterdiği Marmaris'e yerleştim. Yazı dizisi için gerekli araştırmayı yapmak ve röportajları gerçekleştirmek için Türk erkekleri ve İngiliz kızlarını mercek altına almıştım. Ama İngiliz kızlarının durumunu yazı dizisi yapmak isterken, ben gazete manşetlerine çıktım. Adnan ile tanıştıktan sonra vatandaşım olan genç kızlara hak verdim. Demek ki haklıymışlar."

ESMER TENİNE VURULDUM

İNGİLİZ erkeklerinin ilgisiz, soğuk ve güvensiz olduklarını savunan Vanessa, bunları anlatırken çiçeği burnunda eşi Adnan Altın, "Yani 'İngiliz erkekleri light, çavdar erkeği' demek istiyor" diyor. Vanessa da kocasının tespitini doğruluyor. Türk erkeklerinin güvenilir, ilgili ve çok sıcakkanlı olduklarını belirten Vanessa, eşi için "Adnan bir başka. Onun esmer tenine ve gözlerine vuruldum. Güçlü ve karizmatik biri. Tanıştıktan sonra 'Tam aradığım insan' dedim" ifadesini kullanıyor.

İngiliz gelin, biri kız, ikisi erkek; 3 çocuğu olsun istiyor. Aşiret mensubu kocası ise "Ben aşiret usulü çocuk istiyorum, yani olabildiği kadar. 47'ye kadar yolu var" diyor.

Türkçe'yi kısmen anlayan ancak telaffuz etmekte güçlük çeken Vanessa, en kısa sürede Türkçe'yi öğreneceğini, bunun için çaba sarfettiğini sözlerine ekledi.


Atilla KORKMAZ - SHA