kapat
Sabah Gazetesi 18.04.2002

Peker'e intihar şoku

Boğaziçi'li Sinem, Hakan Peker'le bir yıldır birlikteydi. Yurtta kendini asmadan önce sevgilisine şu mesajı geçti: Hoşçakal güzeller güzeli. Benden bu kadar. Sevgin ölümsüz

ÜNLÜ popçu Hakan Peker yaklaşık bir yıldır herkesten habersiz, büyük bir aşk yaşıyordu. Sevgilisi, Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri 3'üncü sınıf öğrencisi Sinem Meriç'ti...

Hakan'la Sinem'in arkadaşlıkları bir yıl önce başladı. Bir arkadaşından Sinem'in sesinin güzel olduğunu duyan ve kendisine vokalistlik yapabileceğini düşünen Peker, kendini aşkın içinde buldu. Sinem derslerinde son derece başarılıydı. 3.60 gibi yüksek bir not ortalaması bulunan Sinem'in Hakan Peker ile yaşadığı beraberlikten İzmir'de yaşayan ailesinin de haberi vardı ve Peker'in de ifadesine göre beraberlikleri evliliğe doğru gidiyordu.

Peker, önceki akşam sevgilisinin intihar haberini alınca yıkıldı. Sinem ihtiharından birkaç dakika önce Peker'in cep telefonununa "Hoşça kal güzeller güzeli. Benden bu kadarmış. Sevgin ölümsüz" mesajını geçmişti.

SIK SIK BAYILIYORDU

SEVGİLİSİNİN ölüm haberini aldıktan sonra şoka giren ve sakinleştirici ilaçlar verilen Hakan Peker, Göksu'daki evinde yaşadıklarını anlattı:

"Önceden tanışıyorduk ama ilişkimiz bir yıla yakın süredir sürüyordu. Dört-beş ay önce yaşadığı bazı sağlık sorunları nedeniyle sık sık bayılıyordu. Doktora götürdük, tedavi gerektiğini söyleyince seanslar başladı. Doktor kendine güven, aile hasreti gibi sorunların onu yıprattığına inanıyordu. Onun sorunlarını birebir yaşadım. Ancak ailesine de haber verdim. Dönem dönem iyileşiyordu. Ben olanlara inanamıyorum. Bana hiçbir zaman hayatı sevmediğini söylemedi. Hayatı sevmese herşey kötü olurdu. Ama iç dünyasında bana bile söylemediği birçok şey yatıyormuş. Kimse, ben dahil kimse bunu bilemedi. O yüzden bu acıyı yaşıyorum. Doktoru da olayın bu denli ciddi olduğunu bana söylemedi."

Peker, kaybettiği sevgilisini anlatırken onun 20 gün önceki intihar girişiminden de söz etti: "Hap almış. Telefonda sesi kötü gelince, yurt müdürünü aradım. Oğlum Burak ile birlikte yanına gittik. 30 tane Zanax içmiş. Midesini yıkattırdık. Ertesi gün kendisi bile yaptığı şeye inanamadı ve güldü. Sonra ailesiyle birlikte İzmir'e gitti. Biraz kendisini dinledi. Sonra bu konuda konuştuk. 'Neden bunu yapıyorsun? dediğimde, 'bu benim sorunum' dedi. Yanımda olduğu zaman korkum yoktu ama kortuğum başıma geldi. "

İLGİMİZ ONA YETMEDİ

YURTTAKİ odasının banyosunda kendini asarak ölümü seçen Sinem'in annesi 4 gün öncesine kadar yanındaymış. Ancak kızının iyi olduğuna karar verince yeniden İzmir'e dönmüş. Peker, sevgilisi ile kısa bir süre önce arasında geçen konuşmayı da hatırladı:

"Benim ve ailesinin ilgisi yetmedi. Ona 'Veda Busesi' isimli şarkıma klip çekeceğimi söylediğimde 'Beni oynat' demişti. Şimdi anlıyorum ki aklında veda etmek varmış. Ona daha önce 'Çok güzelsin seninle klip çekelim' diye takılırdım ama hep 'hayır' derdi. İlginç bir şekilde bu kez kendi istemişti."

Ölüm haberini aldığı anda oğlu Burak ile birbirlerine sarılıp ağladıklarını söyleyen ünlü popçu, Pazartesi gecesi yaşananları da şöyle anlattı:

BU KEZ BAŞARDI

"PAZARTESİ akşam gayet iyiydi. Ertesi gün imtihanı olduğunu söyledi. Saat 21.17'de bana mesaj atmış. Aradım cep telefonu kapalı. Yurdu aradım, oda cevap vermiyor. Santrali aradım. Durumun hassasiyetini bildikleri için odaya bakmalarını söyledim. Odada yokmuş. 'Banyoya baktınız mı?' dedim. Banyoda kendini asmış. Hemen oraya koştuk. Oğlum, Sinem'in hastaneye kaldırıldığını söyledi. O an dünya başıma yıkıldı. Geçen sefer başaramadı ama bu sefer başardı."

Hakan Peker Sinem'den söz ederken "Evlenebileceğim biriydi. İlişki sıradan değildi. Ben çok emek veriyordum" diyor ve intiharın sırrını kendi kafasında çözmeye çalışıyor:

TAM BANA GÖREYDİ

"İlişkinin en yoğun dönemlerini son aylarda yaşadık. Sık sık yurt dışına çıktık. İtalya'ya gittik. Yanımızda oğlum Burak da vardı. Sinem'i bir yıldır tanıyordum. Hayata küskünlüğünü anlayamadım. Onu tanıyan kimse anlayamazdı. Doktoruna göre hayata küskünlüğünün sebeplerinden biri sevgiyi bulamaması ve kendine duygusal açıdan güvensizliğiydi. Ailesiyle arası çok iyiydi. Çok zekiydi; bunu ailesine ve çevresine ispatlamak istiyordu. Yıllar sonra ilk kez bu kadar ağlıyorum. İzmir'e cenazeye gidecektim. Doktorlar izin vermedi" diyor.

Peker, Salı günkü konserini iptal etmiş. Ancak Cumartesi günkü konserine çıkacak. Sahnede sevgilisinin sevdiği şarkıları söyleyeceğini belirten Peker, "İçimdekileri kimse bilmeyecek, insanlar şarkılarımla çoşarken, benim içimde fırtınalar kopacak" dedi.

Değer ÖZERGÜN-MAGAZİN