kapat
28.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dövüş kulübü

Hepsi mevki ve para sahibi. En büyük zevkleri ise belli günlerde lüks otellerin içine kurdukları ringde dövüşmek

Her biri önemli mevkilerde yer alan ve yıllık gelirleri 1 milyon doları bulan bir grup İngiliz ve Amerikalı yönetici, kurdukları dövüş kulübünde kıyasıya boks yapıyorlar. Finans uzmanı, bankacı, broker, ihracatçı gibi birçok meslekten kişilerin yer aldığı bu grup içlerindeki amatör boks sevgisini yaşayabilmek için Londra'da bir spor salonu kiraladı. Gerçek Dövüş Kulübü (Real Fight Club) adını verdikleri bu kulüp sayesinde stres atan beyaz yakalılar, kendilerini izlemeye gelenlerden topladıkları paraları ise hayır kurumlarına bağışlıyor.

GÜNDÜZ BORSA GECE BOKS
Her akşam birbirinden pahalı Jaguar, Mercedes, Porsche marka araçlarıyla St. Parks semtindeki Kronk spor salonuna gelen zengin yöneticiler, 2 saat boyunca tamamen zevk için birbirlerinin suratına yumrukları saydırıyor. Ancak gündüz dünyanın en önemli finans kuruluşlarında gece ise havasız spor salonlarında ter döken bu yöneticilerin bu sporu yapmasının tek nedeni zevk değil. 11 Eylül trajedisinden sonra babalarını kaybeden İngiliz ve Amerikalı çocuklar için kurulmuş olan Silver Shield Vakfı da yöneticilerin bu hobisinden faydalanıyor. Ayın belirli günlerinde Marriott Otel'inde toplanan yöneticiler boks maçlarını buraya taşıyorlar. Londra'nın kalbur üstü kesimi ise onları seyretmek için 100 ile 150 Sterlini gözden çıkartarak davetiye satın alıyor.

BOKSU TERAPİ SAYIYORLAR
Kulüb şimdiye kadar düzenlenen gecelerden 150 bin dolar kazanmayı başardı. Birbirlerini uzun süredir tanıyan bu amatör boksörler amaçlarının sadece stres atmak olduğunu ve şimdiye kadarki maçlarda kimsenin bir zarar görmediğini belirtiyor. Alman Commerzbank'ta finansla analist olarak çalışan Frank Copplestone günde 14 saat rakkamlarla boğuştuğunu, yumruklarını rakibine saydırırken aklından kendisine zorluk çıkartan müşterilerini geçirdiğini belirtiyor. Şehrin parlak avukatlarından biri olarak gösterilen 28 yaşındaki Alex Mehta da boksun kendisine işyerinde hem fiziksel hem de psikolojik açıdan yardım ettiğini vurguluyor.

ONLARI İZLEMENİN FİYATI ÇOK PAHALI
Ayın belirli günlerinde ünlü ve lüks Marriott Otel'in balo salonuna kurulan boks ringinin etrafında toplanan Gerçek Dövüş Kulübü'nün üyelerini izlemek isteyen Londra'nın kalbur üstü kesimi ise 100 ile 150 Sterlini gözden çıkartarak davetiye alıyor. Elde edilen gelir 11 Eylül saldırısında ailelerini kaybeden çocuklara yardım için kurulan vakıflara gidiyor.

İlhamı filmden aldılar
Hatırsever Gerçek Dövüş Kulübü üyeleri böyle bir kulüp kurma fikrini, başrollerinde Brad Pitt ve Edward Norton'un oynadığı 'Fight Club' filminden aldı. Filmle, 'Gerçek Dövüş Kulübü' üyeleri arasındaki en temel fark, onların bu işi bir seyir malzemesi haline getirip bu işten para kazanmaları ve kazandıkları parayı hayır işlerinde kullanmaları.

OSCAR ADAYI OLMUŞTU
Brad Pitt'in en sevilen filmleri arasında gösterilen, ülkemizde de haftalarca vizyonda kalan 'Fight Club', yaşamın anlamını ve mutluluğu birbirleriyle dövüşerek arayan bir grup insanın öyküsünü ele alıyordu. Brad Pitt'in önderliğini yaptığı ve modern hayata bir başkaldırı niteliğindeki film sinema eleştirmenlerince de çok beğenilmiş ve Oscar adayı olmuştu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır