kapat
28.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kırmızı Alarm

Finallere 2 ay kaldı ama Ay-Yıldızlı ekip yerinde sayıyor. İki özel maçta da gol bile atamayan Milli Takım'da arayışların hâlâ bitmemesi eleştiriliyor

Tablo aydınlık değil
Haziran ayında Japonya ve Güney Kore'de yapılacak Dünya Kupası finallerine hazırlanan A Milli Takım, 1-0 yenildiği Ekvador maçından sonra çıktığı ikinci özel maçında da Güney Kore ile golsüz berabere kalırken, sergilenen futbol büyük eleştiri aldı. Özel maçlardaki tutukluğunu sürdüren Ay-Yıldızlılar, skor kadar, takım sistemi ve saha içi görüntüsüyle de 2 ay sonraki finaller için karanlık bir tablo çizdi.

Mayıs'a kadar sürecekmiş
Takım kadrosu, diziliş ve sistem konusunda eleştiriler alan teknik direktör Şenol Güneş, G.Kore maçı sonrası yaptığı açıklamada, "İdeal kadromuzu oluşturmuş değiliz. Arayışlarımız mayıs ayına kadar sürecek. Hedefimiz önce finallerde ikinci tura çıkmak" derken, Milli Takım Menajeri Can Çobanoğlu, "Hazırlık maçları gösteriyor ki, hedeflere sadece konuşarak ulaşılamaz. Herkes üzerine düşen görevi tam olarak yapacak" ifadesini kullandı.

'Eleştiriler normaldir'
Çobanoğlu, eleştirileri normal karşıladıklarını belirtirken şöyle devam etti: "Yine gol atamadık. Ama hocamızın kafasındaki taktiği ve şans vermeyi düşündüğü hocaları gördük. Bu maçlarda sadece gol atmak ya da kazanmak için sahaya ideal kadroyu sürersek, finallerde olası bir sakatlıkta daha önce hiçbir oyuncu denenmediği için sıkıntı yaşanabilir. Önümüzde Şili ile yapacağımız bir özel maç daha var."

Ne dediler

Erman Toroğlu: Güneş'in arayışı
Şenol Güneş hâlâ, "Arayış içindeyiz" diyor. İnşallah kaybettiği milli takımı Güney Kore'de bulur! Anladığım kadarıyla Şenol hocaya bir beyaz baston lazım takımı bulması için. G.Antep'in kalesinde oynatmadığı Ömer'i bulduğuna göre finallere kadar kimbilir neler bulur!

Sanlı Sarıalioğlu: Sistem oturmalı
Şenol hoca, hiç darılma, bizim oynadığımız, 'gazozuna mahalle maçı'. 30 kişi giriyor, 30 kişi çıkıyor. İlk yarı ayrı bir taktik anlayış, ikinci yarı ayrı... Hocam amacınızı anlamak çok güç. Finallere az kaldı. Bundan sonraki hazırlık maçlarında artık bu laubali görüntü değişmeli. Sistem oturmalı, ideal 11 belirlenmeli.

Selim Soydan: Sanal zafer
Milli Takım finallere katılmakla görevi bitmiş bir görüntü veriyor. Hayatımda ilk kez bir milli maçı televizyondan izlerken başka kanallara geçtim. Finallerin kuraları çekildiği zaman, herkes sanal olarak bütün maçları oynattı, biz kazandık. Ama Güney Kore'de böyle oynarsak perişan oluruz.

Haşmet Babaoğlu: Haziran gelsin
Milli Takım'ı özel maçlara bakarak değerlendirmiyorum. Bunu yapmanın artık çok anlamsız olduğunu bizzat Milli Takım, 4 yıldır yaptığı maçlarla gösterdi. Ben artık haziran ayını bekliyorum. Bu iyi kadronun finallerde büyük bir çıkış yapmak isteyeceğinden eminim.

Fatih DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır