kapat
28.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İzmir'i bitirdiler

DYP Genel Başkanı Çiller, "Bankalar operasyonuyla İzmir ve Ege'ye de darbe vuruldu. İzmir çok ciddi oranda geri gitti. Birçok yönden İzmir'i bitirdiler" dedi.

İzmir'in son bir yılda iki bankasını kaybettiğini belirten DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, "Avrupa'ya giden direkt uçuşlar kaldırıldı. Bu darbe vurdu. Tarişbank, Tariş'in olmalı. İzmir çok ciddi oranda geriye gitti. Birçok yönden İzmir'i bitirdiler" dedi. Partisinin düzenlediği bir dizi etkinliğe katılmak üzere İzmir'e giden DYP lideri Çiller, Yeni Asır Gazetesi'ni ziyaret etti. Çiller, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana yaşanmayan sıkıntı yaşanıyor. 5 yıldan bu yana tüm söylediklerimiz çıktı. Bankalar operasyonuyla İzmir ve Ege'ye de darbe vuruldu. Turizmde 40-50 milyar dolarlık potansiyelimiz var. Ama İzmir çok iyi değerlendirilmedi. Avrupa'ya giden direkt uçaklar kaldırıldı. Bu darbe vurdu. Eğer Irak'la bir çatışma yaşanırsa turizm bundan yara alır ama Ege, Akdeniz'e göre daha az etkilenir. Tarişbank, Tariş'in olmalı. Dünyanın her yerinde buna benzer bankalar vardır. Bunun dünyadaki örneklerine bakmak lazım. Bakın şimdi Halkbank da Ziraat Bankası da gidiyor. İzmir çok ciddi oranda geri gitti. Birçok yönden İzmir'i bitirdiler."

KOMÜNİST BAŞKENTİ ANKARA
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a da yüklenen Çiller, "Dün 'AB'nin yolu Diyarbakır'dan geçer' diyenler, bugün 'Yüzde 10'u geçmenin yolu Brüksel'den geçer' diyorlar. Kırat tek başına iktidara geliyor" dedi.

Sonbaharda Türkiye'nin ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalabileceğini belirten Çiller, şöyle devam etti: "Arz artarsa düşündüğünüz gerçekçi enflasyon hedefine ulaşabilirsiniz. Üretim ve ihracatta çok olumsuz bir tablo var. Sonbaharda ciddi bir sıkıntı yaşanabilir. Bankalar olayıyla bir tür devletleşme semptomu ortaya çıktı. Komünist bloğun son başkenti Ankara. Bilkent'ten Meclis'e kadar giderken yolda kilometrelerce gri binalara bakmak istemiyorum. Bu manzara Yeltsin'in Moskova'sından bile daha kötü."

Çiller, DYP İzmir İl Başkanlığı'nda ANAP eski İl Başkanı ve milletvekili Metin Öney'in de aralarında bulunduğu partisine 270 kişinin partisine katılım dilekçesini imzaladı.

Devrim İNCE - Murat ŞAHİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır