kapat
28.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türkiye'nin kaynanası 40 yıllık star havasında!

Aktüel'in konuğu kayınvalide İffet Erkuvan şöhret olmaya soyundu ama yeni rolüne pek alışamamış görünüyor. Zira hem kimseyi karşısına almak istemiyor, hem de medyaya agresif...

Türkiye onu şovmen Mehmet Ali Erbil'in kayınvalidesi olarak tanımadan önce Ankaralı, çok iyi yemek yapan, sanata, kültüre meraklı, arkeolojiye tutkun, çok kitap okuyan, hamur işlerini seven sıradan bir ev kadınıydı. Ancak şöhretli bir damadı olunca, o da bir anda "Türkiye'nin kaynanası" oluverdi! Haftalık Aktüel Dergisi'nin son sayısına konuk olan İffet Erkuvan şimdilerde bu şöhrete alışmaya çalışıyor. Bir reklam ajansıyla anlaşmış bile. Habere bakılırsa İffet Hanım ünlü olmaya soyunmuş soyunmasına ama profesyonellikten pek haberi yok. Söz konusu röportaj için görüşme tarihini 2 hafta geciktiren, randevusuna bir saat geç kalan ancak gelen muhabiri beğenmeyen Erkuvan bu kez de başka bir gazeteciyle görüşmek istemiş. Nihayet röportajda da gergin tavrını korumuş. İşte kaynana Erkuvan'la yapılan röportajdan bir alıntı...

* Basının üzerinize geldiğini mi düşünüyorsunuz? Sizce neden böyle oluyor?

Bilmiyorum, anlayabilmiş değilim. Böyle bir şey var ve bundan çok rahatsızım. Ben iyi niyetliyim. Kötü olmak, kimseyi karşıma almak istemiyorum. Medyaya tepkim falan yok aslında. Doğru yaklaşırlarsa kimseye tepkim olmaz.

* Artık yeni mesleğinizle de bu işin içindesiniz. Nasıl mücadele etmeyi düşünüyorsunuz medyayla? Böyle şeylere alışmanız gerekecek artık...

Bunları düşündüm. Yazılanların doğru olmadığını herkes öğrendi. Bundan sonra yine aynı tutum içinde olacağım. "Sedef'i itip Mehmet Ali'ye sorulan soruyu kendi yanıtladı" diye yazdılar. Belki kızımın o an işi vardı, meşguldü, ben yanıtlayamaz mıyım?

* İlk defa nerede başladınız çalışmaya?

Kültür Bakanlığı'nda Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nde başladım. İlk işim Anıtlar Yüksek Kurulu'nda raportörlüktü. Benim de dosyalarım vardı. Erzurum'da, Adana'da bir eser oluyor, korunması gerekenler tespit edilip korunmaya alınıyor. Fizibilite edilip karar veriliyor, yıkılsın mı, kalsın mı.

* Neden emekli oldunuz?

Basında çıkan haberler yüzünden emekli olmak zorunda kaldım. Enerji Bakanlığı'mızdan emekli maaşımı alıyorum şimdi.

* Yoksa devam edecek miydiniz çalışmaya?

Tabii ki, işimi seviyordum. Devam etmek istiyordum, her şey olabilirdi.

SANATA MERAKLI
* Peki reklam ajansında çalışmaya neden karar verdiniz?

Emekli olduktan sonra bir uğraş edinmek istedim. İlgimi çekiyor reklam filmleri oyunculuğu. 20 yıllık aile dostumuzun ajansı. Manken olmak iddiasında değilim.Yapsaydım 20 yaşlarında yapardım mankenliği. Kitap okumaya, sanata meraklıyım.

* Sedef'in evlendiğini öğrendiğinizde tepkiniz ne oldu? Şaşırdınız mı?

Şaşırdım tabii ki. Herkes çocuğunun evleneceğini duyunca şaşırır, özel bir durum. Baktım birbirlerini seviyorlar, düzgün bir evlilikleri var, psikolojim düzeldi.

* Evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Evet, şimdiye kadar düşünmedim, kızımın rahatı, huzuru önemliydi ama bundan sonra düşünebilirim. Sedef de çok istiyor, yalnız kalmama üzülüyor.

'Mehmet Ali aldatabilir, erkektir'
* "Mehmet Ali kızımı aldatır mı?" diye hiç düşündüğünüz oluyor mu?

Aldatır. Aldatmayan adam yok. Bakın, evlilik kapalı bir kutu. Hiç kimse iç yüzünü bilemez. Tamamıyla piyango. İkisi de iyi insandır ama birbirlerini kaldıramazlar, anlaşamazlar. Hepimizin kusurları var, hepimizin hatası var. Bunların kimi kalıtımsal, kimi sonradan ortaya çıkan hatalar. Eğer taraflar bunu tolere ederse, iyi taraflarını ortaya çıkarırlarsa evlilik yürür. Şimdi Sedef sınıf arkadaşıyla evlense daha mı iyi olacaktı? Bilemezsiniz. Allah herkesin evladını güldürsün. Hem Mehmet Ali Erbil çok iyi, nazik bir damat. Despot, kızıma bağırıp, çağıran bir erkek değil. Küçük şeyleri problem etmiyor, olay çıkarmıyor. Sedef'i çok seviyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır