kapat
28.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Esmeray'a son görev

Sanatçı Esmeray göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Askerler her an naaşının başında beklerken, eşi Şemi Diriker bu yoğun ilgiye şaşırdı

Türk Pop Müziği sanatçısı Esmeray, İstanbul Levent Camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Sanatçı için ilk tören saat 08:30'da GATA Çamlıca Askeri Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde yapıldı. 'Gel Tezkere' şarkısıyla uğurlanan tabutu taşıyan araca askerlerin selam durması herkesi duygulandırdı.

Ardından Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da dostlarının da katıldığı bir tören düzenlendi. Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın da çelenk gönderdiği törende, tabutun üzerine, "Seni unutmayacağız-Mehmetçik" yazılı bir fotoğrafının ve askerlerce toplanmış 20 demet papatyanın konulması gözleri yaşarttı.

Sahnedeki tabutunun başında, Esmeray ile birlikte bir süre önce 'Eski Dostlar' adıyla albüm yapan arkadaşları tören boyunca nöbet tutarken, sevenlerinin duygularını yazmaları için bir anı defteri açıldı.

POPSAV Başkanı Hakan Peker, Esmeray'ın, hastane ziyaretleri sırasında acısını kendilerine hiç hissettirmemeye çalıştığını belirterek, "Çok erken yaşta kaybettik. Daha yapabileceği çok şey vardı. Türk Pop Müziği daha çok genç ve bu kuşak bize öncü oldu" diye konuştu. Peker, Esmeray'a ve kendilerine çok yardımcı olan askerlere de teşekkür ederek, sanatçılara daha çok sahip çıkılması dileğinde bulundu.

'SEN NEYMİŞSİN ESMERAY'
POPSAV Genel Sekreteri Baha Boduroğlu da, sonsuz acılar içinde olduklarını belirterek, Esmeray'ın geçen sene yine bu salonda son kez kendileriyle sahneye çıktığını anlattı.

Esmeray'ın eşi Şemi Diriker, "İnsanların büyük ilgisi oldu. 'Sen neymişsin Esmeray' dedim" diye konuştu. GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanı Tabip Tuğgeneral Prof. Dr. Ömer Yüksel Öztürk ise sanatçı için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını, bir nebze de yardımcı olabildiklerini ifade ederek, "Hem Türk halkının, hem de askerinin kalbinde yer etmiş bir sanatçı. Ama maalesef kötü hastalığın acı tecellisi. Herkese başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Sanatçı Erol Evgin, Esmeray ile ilk kez 1973'te tanıştıklarını belirterek, "Şarkıları da yüreği de o kadar temizdi ki. Büyük bir kayıp" dedi. Semiha Yankı da, Esmeray'ın beden olarak bu dünyadan gitse de hep yanlarında olacağını dile getirdi. Dini töreni yöneten Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü din görevlisi Hasan Aydın, "Gel tezkere, gel tezkere dedi; dünyada vazifesini yaptı, tezkereyi aldı. Beyaz değil esmer bir prenses olarak aramızdan ayrıldı. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

CAMİDE TÖREN
Buradan alkışlarla taşınan Esmeray'ın cenazesi Levent Camii'ne getirildi. Öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra sanatçının tabutu aralarında erlerin de bulunduğu bir grup tarafından araca taşındı. Bu arada, elinde Esmeray'ın fotoğrafını taşıyan bir er ile sevenleri, cenaze arabasının önünde kısa bir süre yürüdü. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve I. Ordu Komutanı Org. Çetin Doğan çelenk gönderdi. Esmeray'ın cenazesi daha sonra getirildiği Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Törenlere oğlu Kaan Diriker ve yakınlarının yanı sıra Kara Kuvvetleri ve 1. Ordu Komutanlığı'nı temsilen subaylar ile aralarında Hurşit Yenigün, Selçuk-Rana Alagöz, Melike Demirağ, İskender Doğan, Ferdi Tayfur, Perran Kutman, Nalan Altınörs, Atilla Atasoy, Kerem Alışık'ın bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

Kaan ÖZBEK - Recai KÖMÜR Ğ Hayati KILIÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır