kapat
28.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sakıp Ağa ne demek istedi?

Sakıp Sabancı ancak Mustafa Topaloğlu'nun anlayacağı bir dilde konuşmuş: "Bize daha çok dünyalı Türk lazım. Dünyaya Türk lazım. Yedi kollu dev olma yolundayız" . Cumhuriyet Gazetesi'ne pazar bulmacası olarak koysanız benim diye entelektüel çözemez, o derece yani...

Acaba Sakıp Ağa ne demek istemiş olabilir?
* Uzayda hayat var. Hayat olduğuna göre ticaret de vardır. Globalleşme dünyayla sınırlı olmasa gerek...

* 12 Dev Adam yetmez, 7 kollu dev olursak dünyayı ele geçiririz.

* Bu Mustafa Topaloğlu'nda büyük cevher var. Çevresi çok geniş. Başımıza o geçsin, sadece dünyanın değil kainatın hakimi olalım.

* Tayyip Erdoğan'a katılıyorum. Daha çok çocuk yapmak lazım. Daha çok Türk.

* Şifreli konuşuyorum. Burada çok zor durumdayız. Çıkartılmak istenen İş Güvenliği Yasa Tasarısı'yla bizim canımıza okuyacaklar. Buraya yardım gönderin.

* Biz tam 7 cüceyiz, 14 kollu bir deviz. Var mı bize yan bakan hey yan bakan?

Berbat Durum Senaryoları
Diyelim ki bir başbakanın yakın korumasısınız ve bir yurtdışı toplantısında koruduğunuz başbakan su şişesini kafasına dikip içmeye kalktı. Üstelik şişenin kapağı takılıyken...

* Çevredekiler şaşkın şaşkın size bakıyor. Sakin olun. Yüksek sesle "İlahi başbakanım. Ne kadar şakacısınız. Ama daha 1 Nisan'a var" deyin. Sonra da kahkahalarla gülmeye başlayın.

* Diğer ülke başbakanlarının korumalarından gören olursa "Açık şişeden herkes içer. Mesele böyle içmekte... Sizinki neler yapabiliyor?" diye hava yapın.

* Heyetteki herkesle kaş göz işaretiyle anlaşıp siz de kapağı kapalı su şişesini kafanıza dikin. Bu arada "Su gelir güldür güldür, gel de yar beni güldür" türküsünü söyleyin.

* Herkes gülerken çaktırmadan başbakanın elinden şişeyi kapın ve kapağını açıp suyu bardağına doldurun.

* Başbakan yine de kapağı kapalı öteki şişeden su içmeye kalkarsa yapılacak bir şey yok. Bir şişe suyu başınızdan aşağı boca edin. Sonra da istifanızı verip oradan ayrılın.

Esmer Ay
Oscar'da siyahlar Oscarları toplarken ülkemizin belki de tek siyahi pop şarkıcısı Esmeray kansere yenilerek aramızdan ayrıldı. Gönüllerin Oscarları'nın hepsini toplayarak hem de...

GÜNLÜKLER
Sevgili Günlük, Ay ne yapıcam bilemiyorum. Bizim Sulhi tutturdu illa başını örteceksin diye... "Bak Mezdeke'nin bile yüzleri peçeli" diyor. Hapisteyken kafasını bir yerlere çarptı herhalde. Ben başımı örtsem Televoleler beni üst üste 80 hafta "haftanın rüküşü" seçip "rüküş manyağı" yapar... Yetmiyormuş gibi Huysuz beni itin deliğine sokar. Tamam kilo verdim ama yine de o ufacık deliğe nasıl sığarım ben?. Ameliyatla bahtımın rengini bir ton açtırsam nasıl olur acaba sevgili günlük?..

İsim değişikliği
PKK silah bıraktığını ve adını da HÖP (Halkların Özgürlük Partisi) olarak değiştirdiğini açıkladı. Yakında kendini sevdirme çabalarına da başlar. Eh şarkısı hazır nasıl olsa; "HÖP diye içine çek beni..."

Baraj
Uzanlar hukukun suyunu o kadar çok çıkarttılar ki sonunda o suyu tutması için baraj yaptılar.

Tarihte bugün
28 Mart 1983 Ğ Daha evvel Bülent Ecevit'e ait olan çeyizine en çok mavi gömlek konan damat unvanı Konyalı bir damat tarafından bir gömlek farkla kırıldı.

Hakan UTKU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır