kapat
28.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kabak Tartolet

Hamur yapacağımız kaba 3 çorba kaşığı yoğurdu, eritip ılıttığımız margarini, kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı unu ve tuzu aktaralım. Özlü bir hamur elde edene dek, hamurumuzu yoğuralım.

Tartolet kalıplarını margarinle yağlayıp, üzerlerine un serpelim. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım. Hamur parçalarını tartolet kalıplarının içine yerleştirelim. Hamurun taban kısmını çatalla 4-5 yerinden delelim. Bir kapta peynirle birlikte doğranmış dereotunu karıştıralım. Ayrı bir yerde kabakları soymadan, yuvarlak dilimler halinde keselim. Üzerlerine sıvıyağ ve tuz ekleyip karıştıralım. Dilimleri tartolet kalıplarının içine, balık sırtı şeklinde dizelim. Ortadan kalan boşluğa peynirli karışımı pay ederek koyalım.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kenardaki hamurlar pembeleşene ve kabaklar yumuşayana dek tartoletlerimizi pişirelim. Fırından çıkarıp, sıcak veya soğuk servis yapalım.

Malzemeler
8 - 10 adet

* 3 çorba kaşığı yoğurt

* Yarım paket margarin veya tereyağı

* 11 çorba kaşığı un

* Yarım paket kabartma tozu

* 3 adet küçük boy kabak

* 250 gram çökelek veya lor peyniri

* Yarım demet dereotu

* 2 çorba kaşığı sıvıyağ

* Tuz

Bugün Ne Pişirelim
Sebze çorbası, Kabak tartolet, Puding

Emine BEDER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır