kapat
28.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Teneşir paklar' tartışması

Ayşe Özgün'ün, genç kızlara ilgi duyan 60'lık okuruna "Ruh doktoruna danışın" tavsiyesi yeni bir tartışma başlattı... Haklı tarafı tespit için 'Nasreddin Hoca yöntemi'ni uygulamaktan başka çare olmayan bir tartışma

Her şey gazetemizin ilgi çeken köşesi "Ayşe Özgün'le Her Gün"e gelen bir mektupla başladı. Özgün'ün M.S ismindeki okuru 60 yaşında olduğunu belirttikten sonra şöyle diyordu: "Son zamanlarda genç kızlara istek duymaya başladım. Af buyrun kırkından sonra azanı teneşir paklar. Bunalım mı geçiriyorum?" Özgün M.S.'ye cevabında "en kısa zamanda bir ruh hekimine" danışmasını öneriyordu.

Özgün'e ilk tepki Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, M.S.'ye Ayşe Özgün'e aldırış etmemesini söylüyor ve "Kadınlar bizi heyecanlandırmazsa yaşadığımızı nasıl anlayabiliriz" diyordu

Ardından Sabah yazarı Hıncal Uluç da Özgün'e yüklendi. Özgün'ün, "Kadın ruhu, kadın kafası ile erkekleri yargılayıp hüküm verdiğini" söyleyen Uluç, M.S.'ye de, "Yaşamaya bak dostum.. Güzel kadınlardan hoşlanmadığını hissettiğin gün de, bir ruh doktoru bul ki, yaşam keyfi olmadan yaşamana yardımcı olsun" diye sesleniyordu.

Ayşe Özgün'ün ise özellikle Hıncal Uluç'a cevabı çok dikkat çekiciydi "Prostat mahkumu yaşlı amcalar"ın eline düşen "Taze erik"in ağzından yazılan bu cevapta Özgün, erkek kadın arasında aşırı yaş farkı olan ilişkilerin karşılıklı istismar ve iki yüzlülük üzerine kurulu olacağı ana fikrini işliyordu. Ona göre, erkeğin kaybolan özgüvenini tazelemeye çalıştığı bu tür ilişkilere, kadınlar da genellikle servet, şöhret ve mevki uğruna katlanıyorlardı... Galiba bu tartışmayı tatlıya bağlamanın tek yolu var. "Nasreddin Hoca yöntemi"ni uygulamak. Bir kere Ayşe Özgün haklı... Ya Mehmet Yılmaz ve Hıncal Uluç? Onlar da haklı... Hele M.S. amca? O çok çok haklı...

60'ından sonra çapkınlık normal mi?

Şarkıcı Fedon
60 yaşında değilim ama o yaştaki insan da aşık olabilir. Bir tek cinsel ilişkide sorun olur. Kız oynaşmak, adam uyumak ister. Ama her şey de cinsellik değildir. Genç bir kızın yaşlı bir erkekten öğreneceği çok şey vardır. İlişkide maddi çıkar ya da reklam amacı gibi unsurlar olmadığı sürece normaldir.

Gönül Yazar
40'ından sonra azanı teneşir paklar deyimi geçerliyse o zaman 50'lerini bitirmiş bir kadın olarak 'ölüm, gel beni al' demem lazım. Oysa ben üstüme bir jean geçirip, saçlarımı açıp Ortaköy'e bir çıkıyorum, yanımda BMW'ler duruyor. Bana asılanlar hep genç. Çünkü benimle aynı yaşta olan erkekler evli.

Halit Akçatepe
Bunun yaşla başla alakası yoktur. Gönülle ilişkisi vardır. İki insan birbirini seviyorsa başkalarına bu mutluluğu izlemek düşer. Bunun örnekleri de hem dünyada, hem bizim evde var. Örneğin benim 60'ından sonra çocuğum oldu... O adamcağıza da yazık, kimsenin aklına uyup doktora falan gitmesin.

Haydar Dümen
Yaş farkı olan insanların birlikteliklerinde akıl, zeka ve yasal yaş bakımından bir engel yoksa bu onların en dokunulmaz haklarıdır. Artık insanlar 80'li ve 90'lı yaşlara kadar sağlıklı bir şekilde gelebiliyorlar. Üstelik bilimsel olarak da erkeklerin cinsel hayatının bu yaşlarda sürdüğü biliniyor.

Psikiyatrist Nihat Kaya
Yaşla birlikte erkeklerin fiziksel ve ruhsal performansı azalır. Bu noktada gençlerdeki enerjiyi kendi ruhlarına aktarmak isterler. Bu yüzden genç sevgili edinirler. Genç bir kadın da yaşlı bir erkeğin deneyim ve ağırlığının sağladığı yüksek güven duygusuna eğilim gösterebilir. Bunlarda anormal bir taraf yoktur.

Teneşir tartışmasına AB standartı
"Erkeğin yaşı bölü iki, artı yedi"... İşte Avrupa'nın yaş farkı sorununa uyguladığı sihirli bilimsel formül... Tavuk kümeslerine takılan tel örgülerin kalınlığından, prezarvatiflerde kullanılan kayganlaştırıcıların bileşimine kadar her şey için ideal bir standart geliştirme peşindeki AB ülkelerinde, kadın erkek ilişkilerinin de bu çalışmalardan pay almaması düşünülemezdi. Nitekim gerçekten de, Avrupa kültür çevresinde, kadın erkek ilişkilerinde ideal yaş farkını belirlemek için uygulanan bilimsel bir formül bulunuyor. Henüz resmen AB standardı niteliği kazanmamış olmakla birlikte, basit olduğu kadar etkili ve akla yakın sonuçlar ortaya koyan bu formül gereksiz tartışmaları da daha ocağında söndürmek gibi sağlıklı bir etkiye sahip.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır