
Komutanlar Fener yenince beni kızdırıyor
"Ordunun üst yönetimi Fenerbahçeli" diyen Yılmaz, "Fener yenerse onlar, Galatasaray yenerse ben onları kızdırıyorum" dedi
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz maça gittiğinde resmi kimliğini unutup normal taraftar gibi davrandığını söyledi. Koyu bir Galatasaraylı olarak tanınan Yılmaz dün CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'e, futbol ve taraftarlık üzerine görüşlerini açıkladı. Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:
PANKART OLAYI:
Fenerbahçe- Malatyaspor maçında trübünlerde "Seçimlerde Görüşürüz Mesut Bey" pankartı açanlara karşı niye müdahale edildiğini anlamadım. Olsa olsa stadlarda siyasi pankartın açılmasına karşı bir tepki olabilir. Yarın siyaset stadlara taşınabilir kaygısı taşıyan polis bu nedenle müdahale etmiş olabilir. Polis o kadar çabuk tepki göstermiş ki, İstiklal Marşı'nın bitmesini bile beklememişler. Bana göre çok kibar ve çok demokratik bir tepkiydi. O pankartı niye indirteyim. Trabzon maçı ertelendi. Futbol Federasyonu'nun verdiği bu kararın benim siyasi baskımla yapıldığına ilişkin dedikodular yapıldı. Bundan olabilir. Erteleme doğru bir karardı.
RİZE-GALATASARAY:
Bugüne kadar ne Galatasaray, ne Rizespor için federasyona bir tavassutum olmadı. Biz aile olarak hiçbir zaman spor ile siyaseti birarada düşünmedik. Maça gittiğimde resmi kimliğim stadın kapısında kalır. İçerde normal taraftar gibi kalmak isterim. Bugüne kadar da hep öyle oldum.
ZİRVEDE FUTBOL:
Büyük maçlar Liderler Zirvesi'nde, Bakanlar Kurulu'nda, MGK'da konuşulur. MGK'da sayın Genelkurmay Başkanı bana "Geçmiş olsun" dedi. Liverpool ile oynamışız 1-1 berabere kalmışız. Kazanmamız gereken bir maçtı. Ben aynı zamanda soğuk algınlığı geçirdim. Öksürüyorum. Geçmiş olsun deyince hemen çıkaramadım. "Sağolun şanssızlık oldu bir gol yedik" dedim. O ise bir hafta önceki Fener-Galatasaray maçını söylemiş. Çok iyi bir Fenerbahçeli. Benim Galatasaray taraftarlığım onun yanında mütevazı kalır. Ordunun üst kademesi Fenerbahçeli. Galatasaray yenerse biz kızdırırız. Fener yenerse onlar kızdırır. Devlet Bahçeli Beşiktaşlı. Sayın Bahçeli bana göre ölçülü bir taraftar, bir defa maça gittik.
RADYO KIRDIM:
Üniversite öğrencisiydim. Almanya Türkiye maçı vardı. Maçta 1-0 öndeydik. Sonra hakem bir penaltı verdi ve beraberliği sağladılar. İstanbul'dan Ankara'ya gelirken transistörlü radyodan maçı dinliyordum. Attım radyoyu kırdım.
ŞAMPİYON:
Fenerbahçe ve Beşiktaş daha iyi gözüküyor. Galatasaray'da yönetim değişikliği oldu. Avrupa Kupası şokunu atlatır ve eksiklerini telafi ederse Galatasaray da yarışa devam eder.
|