kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İşte gerçek Türk rüyası

Ankara'nın, o günlerde otobüslerin bile çıkmadığı ünlü Arjantin Caddesi'ne cafe açmaya karar verdiklerinde arkadaşları onlarla alay etmişti.

Gamze-Boğaç Üner çifti aynı caddeye açtıkları birçok yeni işletmeyle bir Türk rüyası gerçekleştirdi... Aslında başarısız olmaları pek de mümkün değildi. Çünkü onlar tam beş yaşından beri arkadaş ve birlikte büyüyüp aynı okulları okuyan ve uzun yıllardır evli olan mutlu bir çift. Beş yaşında başlayan okul arkadaşlıklarını üniversiteden sonra hayat arkadaşlığına dönüştüren Gamze-Boğaç Üner çifti, işlerinden ayrılıp, otobüs bile çıkmayan Arjantin Caddesi'nde cafe açmaya kalkınca önce aileleri tedirgin olmuş; hatta arkadaşları 'bu yokuşa kimse gelmez' diyerek onlarla alay etmiş.

Cadde üzerindeki ilk işleri evlendikten sonra üst katında oturmaya başladıkları Boğaç'ın dedesi, eski DP milletvekili Zihni Üner'in Arjantin Caddesi'ndeki 14 Mayıs Kooperatif evinin alt katında 13 masalık 'Cafemiz' olmuş. O günlerde Boğaç kasada, Gamze serviste çalışıyormuş. Farklı mönüsü ve sunumuyla dikkat çeken Cafemiz iki yıl içinde bütün Ankara'da tanınca iki yıl sonra yine aynı caddede Quick China'yı açılmış. Bu iki yerin başarısı, Arjantin Caddesi'nin de kaderini değiştirmiş. Peş peşe cafeler, barlar ve restoranlar açılmaya başlamış bir zamanların yokuş, sakin mahallesinde. İki gıda işletmesinden sonra bir cesur adım daha attı Üner çifti ve 'memur kenti' Ankara'da dolarla alışveriş yapılan ve hiç tanınmayan DKNY'in şubesini, yine aynı caddede tuttukları yerde açtılar.

Küçük oğulların istediği doğum günü pastasını yaptıracak yer bulamayınca da birçok ailenin aynı sıkıntıyı yaşadığını düşünüp, bir ilki daha gerçekleştirdiler ve pasta evi Kuki'yi açtılar. Nisan ayında da Kuki'nin farklı içerikli ikinci mağazası yine Arjantin Caddesi'nde hizmete girecek. Üner ailesi, başarılarıyla adeta ekonomiz kriz yüzünden ağır sıkıntılar yaşayan Türkiye'ye yepyeni bir 'Türk rüyası' modeli gösteriyor.

Şule TÜRKER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır