kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ladin Jr. yakalandı

Sunday Times gazetesi, CIA'nın El Kaide'nin başına geçmesi beklenen el-Liby'yi Hartum'daki bir hapisanede sorguladığını ileri sürdü

Adı Ebu Anas el-Liby... O, Suudi terörist Usame bin Ladin'in El Kaide örgütünün ikinci kuşak liderlerinden biri. Hatta CIA kayıtlarına göre el-Liby, Ladin ile yardımcısı Ayman el Zawahiri'ye bir şey olması durumunda örgütün başına geçmesi beklenen kişi... İngiliz Sunday Times gazetesi, kellesine 25 milyon dolar biçilen el-Liby'nin geçen hafta Sudan'ın başkenti Hartum'da yakalandığını öne sürdü. Ladin'i 1992 yılından bu yana tanıyan ve El Kaide örgütünün bilgisayar uzmanı olarak isim yapan el-Liby'nin Hartum hapisanesindeki özel bir hücrede tutulduğu açıklandı. Dünya üzerindeki bütün Amerikan elçiliklerine karşı düzenlenen saldırıların ardındaki isim olarak bilinen el-Liby'yi Sudanlı yetkililerle birlikte CIA ve FBI uzmanlarının da sorguladığı söyleniyor. Ladin'le iyi ilişkileri nedeniyle El Kaide örgütünün üst kuruluna da giren el-Liby'nin yakalanması, örgütün çökertilmesi açısından büyük önem taşıyor.

el-Liby, El Kaide'ye girdikten sonra Libya'dan Suriye ve Katar'a oradan da 2000 yılında İngiltere'ye kaçtı. Manchester'a taşınan el-Liby kimliğini gizlemek için İngiliz vatandaşlığına başvurdu. Ancak El Kaide üyesi olduğu ortaya çıkınca, Sudan'a gitmek zorunda kaldı. ABD'nin baskısı üzerine Sudan polisi, geçen ay Hartum'da bir operasyon düzenledi. 10 El Kaide üyesi yakalandı. İngiliz gazetenin iddiasına göre, bu 10 kişinin arasında el-Liby'nin de olduğu geçen hafta ortaya çıktı.

Jan DEVLETOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır