kapat
02.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Bush'un özel konuğu: Patrik Bartholomeos

Özel bir ödül almak için ABD'ye giden Patrik Bartholomeos; hakkında övgü dolu sözler duyduğu için kendisiyle tanışmak isteyen Başkan George Bush'un Beyaz Saray'da konuğu olacak

ABD Başkanı George W. Bush Patrik Bartholomeos'u 5 Mart'ta özel konuğu olarak Beyaz Saray'da kabul edecek. Bir saat kadar sürecek olan bu görüşmeden sonra Colin Powell'la da buluşacak olan Patrik Bartholomeos'u arayan Beyaz Saray yetkilileri "Başkanımız ortak dostlarınızdan sizin, çevreye ve çocuklara olan engin sevginizi çok dinlemiş. Özellikle 11 Eylül'den sonra uluslararası din adamlarıyla sık sık buluşup dünyaya barış ve sevgi mesajları vermeniz kendisini çok etkilemiş. Bu nedenle sizinle başbaşa bir sohbet etmeyi istiyor; lütfen kabul edin" demişler.

Patrik'in Başkan George W. Bush tarafından kabul edileceğini duyan Dışişleri Bakanı Colin Powell da Bartholomeos'tan kendisini ziyaret etmesini rica etmiş. Büyük bir ihtimalle, Washington D.C.'den uzakta değilse, Başkan Yardımcısı Dick Chenny'nin de Patrik'le görüşmeyi çok istediğini bildiren Beyaz Saray yetkilileri "1997'de Başkan Clinton'un resmi konuğu olarak Washington'u 3 gün süreyle ziyaret eden Patrik Bartholomeos'a verilen ödüller ve övgüler unutulmamıştır" diyorlar. Patrik Bartholomeos New York Baş Piskoposluğu'nun 80'inci ve Boston'daki Ruhban Okulu'nun 65'inci yıldönümü münasebetiyle yapılacak merasimlerde bulunacak. Ve New York'ta verilecek olan bir davette baba Bush ve anne Bush'la birlikte yemek yiyecek. En büyük tutkusu alışveriş yapmak olan Bartholomeos, önceki gün Bazaar 54'ten Başkan Bush için Hereke bir halı, eşi Laura Bush için de bir kolye seçti. Bartholomeos, New York'ta buluşacağı baba Bush'a ise bir ikona vermeyi düşünüyor. Patrik Bartholomeos 4 günlük ziyaretini tamamlayıp Türkiye'ye dönecek.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır