kapat
29.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hazine, bakanları kızdırdı

Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Bakanlar Kurulu toplantısında Ankara-İstanbul demiryolunun rehabilitasyon projesi hakkında bilgi verdi.
Başbakan Ecevit, Vural'a dönerek, "İspanya kredisi vardı. Ne oldu?" diye sordu. Bunun üzerine Vural, "Hazine, yeni bir kredi paketi önerisi sunulmasını istiyor. Yeni bir prosedür işletmiyor" dedi. Buna sinirlenen Özkan, "Ben, o işin bittiğini sanıyordum. Gerçekten üzüldüm. Ülke yararına olan bir konuya bürokratlar direnemez. Ya bu iş Pazartesi'ye kadar çözülür ya da o bürokrat boş kağıda imzasını atarak gönderir" diye çıkıştı. Bunun üzerine Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş "Her iki tarafın yaklaşımlarında farklılık var. Uzlaştırmaya çalışıyoruz. Sonuç aşamasına geldik" dedi.

Du arada Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, 2001 yılı ürünü için son kez tütün desteklemesi yapılacağını, kararname hazırlanması gerektiğini ancak Hazine'nin gerekli duyarlılığı göstermediğini dile getirdi. Derviş ise, "Bu bir eşgüdüm sorunudur" deyince Karakoyunlu da, "Be ne söylediğimi gayet iyi biliyorum. Türkçe'yi de iyi bilirim. Bu bir eşgüdüm sorunu değil, Hazine'nin sorumluluğunu fark etmemesi sorunudur" dedi. Karakoyunlu daha sonra "Tütün fiyatı açıklama yetkisi bende. Yarın (bugün) fiyatı ilan edeceğim" diye sözlerini bitirdi. Derviş ise fiyat, enflasyon hedefi doğrultusunda olursa olumsuz bakmayacaklarını söyledi. Tütün fiyatının yüzde 35 civarında artırılması bekleniyor.

OKUYAN-DURMUŞ TARTIŞTI
Bu arada, Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'la Sağlık Bakanı Osman Durmuş da ilaç fiyatları konusunda tartıştı. Okuyan,yüzde 10'luk indirimin devletin zararına olduğunu söyleyince, Durmuş, "Dünyanın hiçbir ülkesinde ilaçta bu kadar vergi yok. Bu ilaç fiyatlarının yükselmesine yol açıyor" dedi.

Okan MÜDERRİSOĞLU - Nevin BİLGİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır