kapat
29.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Trilyonlar yandı bitti kül oldu

Hakimin "Para nereye gitti?" sözlerine Hazine avukatı "Balta nerede? Suya düştü. Su nerede? İnek içti. İnek nerede? Dağa kaçtı. Dağ nerede? Yandı, bitti, kül oldu" dedi
Kapatılan RP'nin Hazine'nin 1997 yılı yardımı ile kayıt dışı tuttuğu iddia edilen toplam 2.7 trilyonluk Hazine yardımı "dağ-inek" hikayesine döndü. 4 yıldır süren "Kayıp trilyon" davasında duruşma hakimi ve Hazine avukatı paranın akıbetini ünlü "dağ-inek tekerlemesi" ile açıkladılar. Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın da aralarında bulunduğu, partinin 88 yöneticisi hakkında açılan tazminat davasına dün Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi.

Erbakan'ın avukatı Yaşar Gürkan, dosyada, Hazine yardımının parti yöneticilerince harcandığı değil, sahte belgelerle il başkanlarına dağıtıldığı iddiası bulunduğunu ifade ederek, bilirkişi incelemesinin bu yönde yaptırılması gerektiğini söyledi.

PARA NEREYE GİTTİ?
Bunun üzerine Hakim Sami Özfırat, kapatılan RP'ye, verilen Hazine yardımının ortada olmadığını ifade ederek, "Bu para ortada yok. Nereye gitti? Dağ-inek hikayesi var ya, öyle. Hazine, yardımı il başkanlarına dağıtılmış. Parti kapatıldıktan sonra mı, önce mi dağıtılmış ona bakacağız?" diye konuştu. Hazine avukatı da, olayın hakimin sözünü ettiği tekerlemedeki gibi olduğunu belirterek paranın akıbetini şöyle açıkladı: "Balta nerede, suya düştü. Su nerede, inek içti. İnek nerede, dağa kaçtı. Dağ nerede, yandı, bitti, kül oldu, gitti."

DOSYA BİLİRKİŞİDE
Mahkeme. harcamaların Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası hükümlerine uygun olarak yapılıp, yapılmadığı ve davalıların sorumluluklarının bulunup, bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla dosyanın bilirkişiye verilmesini kararlaştırdı. Dava dilekçesinde, kapatılan RP'nin 88 yöneticisinden, kaybolduğu öne sürülen 2 trilyon 226 milyar liralık 1997 yılı Hazine yardımı ile kayıt dışı tutulduğu iddia edilen 460 milyar liralık para yasal faizleriyle birlikte tahsili isteniyor. Maliye, bu parayı alabilmek için 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı dolandırıcılık davasından sonra Ankara 5. Asliye Ceza'da ikinci bir dava açtı. Dava sırasında Hazine avukatları 1996 yılı genel merkez kira bedelinin de mükerrer olarak kayıtlara geçirildiğini de öne sürmüşlerdi.

DOLANDIRICILIK DAVASI DA SÜRÜYOR
Erbakan ile eski Genel Başkan yardımcıları Şevket Kazan ve Ahmet Tekdal, eski Genel Muhasip Abdurrahim Bezci, 71 eski il başkanı ile 4 ilin eski yönetim kurulu muhasip üyelerinin, "kamu kurumunu dolandırmak" ve Siyasi Partiler Yasası'nın "parti defter ve kayıtlarının tutulmaması, tahrifi, defterlerin yok edilmesi veya gizlenmesi" suçlarından 3-8 yıl hapis istemiyle yargılanmalarına ise 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Karar aşamasına gelen davanın geçen ay sonunda yapılan duruşmasında, sanık avukatlarına son kez savunmalarını hazırlamaları için süre verilmişti. Davada geçen yıl hazırlanan bilirkişi raporunda RP'lilerin 'sucuk yolsuzluğu' yaptıkları ortaya çıkmıştı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır