kapat
20.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Bubi tuzağı

Maçtan önce özellikle şunu belirtmekte fayda var. Ali Sami Yen Stadı'nın zemini, futbolcuların inanılmaz sakatlık geçirmelerine hazır bir bubi tuzağı gibi. Hareketi yapan futbolcu kayamadığı için takılıyor, ya rakibe ters bir hareket yapıyor, sakatlıyor ya da zeminden dolayı hareket yapamadığı için kendisi sakatlanıyor.

Galatasaray, Batista sakatlanıp çıkana kadar etkiliydi. Bu oyuncu, ters yerlere deparlar yaparak hem toplu hem de topsuz oyunda çok etkili oldu. Hiçbir şey yapmasa 1-2 rakibi peşinde gezdiriyor. Çıktıktan sonra Galatasaray'ın orta alandaki etkinliği de kayboldu.

Sergen, kendisi zaten ağır, üstüne bir de saha ağır. Oldu sana ağır oğlu ağır. Onun için de kımıldayamadı. Berkant'ta devamlılık yok. Ayhan diriydi. Öyle olunca da orta alan ancak 25-30 dakika top oynadı. Hasan Şaş yorulana kadar gerçekten iyi şeyler yaptı. Ama ferdi oyuna fazlaca girerek yorulmak için de adeta elinden gelen her çabayı gösterdi.

G.Antep, ilk yarıdaki tek atağını 45'te yakaladı ve kaçırdı. 2.yarı daha derli toplu oynayan taraf G.Antep'ti. Orta alanda üstünlüğü ele geçirdiler. Bülent Akın çok koşuyor, çok top kazanıyor. Aldığı bütün topları da tekrar rakibe veriyor. İkinci yarı Gaziantep bundan da çok faydalandı. Bu sefer onlar goller kaçırdılar.

Bu kadar kayıp da fazla
İkinci yarı G.Saray hiç yoktu. Öyle veya böyle G.Saray kazanıyor. Ama bu tarz oyunla nereye kadar devam eder? Orta alanda fazla direnç görmeyen Gaziantepspor rahat rahat defansın üzerine bindirince bu sefer onlar büyük açıklar vermeye başladılar.

G.Antepli Fatih büyük bir yetenek. Ama o da tıpkı G.Saraylı Hasan Şaş gibi. "Önce kendimi göstereyim" diyor. Takım oyununa uymuyor. Dün gece de o kafada olunca fazlasıyla top ezdi.

Her şeye rağmen, zaman zaman güzel ikili mücadeleler oldu. Metin Tokat da futbol oynamaya müsaade edince göze hoş gelen dakikalar yaşandı. Batista ve Hakan'ın sakatlıkları tamamen pozisyon icabından doğdu. Bence tribünden gördüğüm kadarıyla iki harekette de rakiplerinin kastı yoktu.

Maçın özellikle 60. dakikasından sonra, G.Saray çok top kaybı yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek bir takımın bu kadar lükse hakkı yok. Aynı top kayıplarını önümüzdeki günlerde Şampiyonlar Ligi'nde rakiplerine yaparlarsa çok üzülürler.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır