
Kütahya'da film gibi tablo hırsızlığı
Ünlü ressam Hikmet Onat'ın tablosunun önce fotoğrafını çekip sahtesini yaptılar. Sonra gerçeğini çalıp satmaya kalkıştılar
Kütahya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nden ünlü ressam Hikmet Onat'ın bir tablosunu çalarak, yerine sahtesini koyan 3 kişi İstanbul'da yakalandı. Film gibi soygun olayı 22 Ekim 2001 tarihinde meydana geldi. Galeri Müdürü Yaşar Ataseven'in odasına giren 3 zanlı önce duvarda asılı olan ''İstanbul Otağtepe Sırtlarında'' adlı tablonun fotoğrafını çekti. Soyguncular daha sonra sahtesini yaptıkları tabloyu anahtar uydurarak girdikleri odadan çaldılar. Bir sergi açılışında kalabalıktan yararlanıp odaya giren soyguncular daha sonra kayıplara karıştı.
KİLİT BİLE DEĞİŞMİŞ
Tablo hırsızlığı ise galeri müdürünün 2 gün sonra kapısının kilidinin değiştirildiğini anlaması ve durumu polise bildirmesiyle anlaşıldı. Yapılan gizli soruştur- ma çerçevesinde soyguncuların İstanbul'da olduğu saptandı ve yaklaşık 350 milyar lira değerindeki tabloyu satmak isteyen üç kişi, üç ay sonra ele geçirildi. Kütahya'ya getirilen 3 zanlıya, dün Kütahya Kültür Müdürlüğü'nde tatbikat yaptı- rıldı. 3 zanlının ismi açıklan madı.
İhsan TUNÇOĞLU
|