
Endeks güç topluyor
Önceki hafta başlayan satış baskısı geçtiğimiz hafta da sürdü. İMKB Ulusal 100 Endeksi yüzde 4.44'lük değer kaybı ile 13 bin 12 puana geriledi. Yabancı satışlarının arttığı gözleniyor.
Borsada, 11 Ocak'ta yüzde 40.76 olan yabancı payı 18 Ocak'ta yüzde 39.9'a geriledi. Bu hafta 12 bin 500 seviyesindeki destek önemli. Endeks bu seviyeyi kırarsa 11 bin 500'leri görebilir. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgelerine gelmiş olması ve endeksin haftayı yönünü yukarı çevirerek kapatması bu seviyelerde güç toplama eğiliminde olacağını gösteriyor. Yabancı satışlarının yoğunlaştığı Enka, Doğan Yayın Holding, Sasa ve Alcatel gibi hisseler yakından izlenmeli. Bu hisselere gelebilecek alımlar endeksi de etkileyecektir.
Son bir haftadır yüzde 10'luk bir marjda hareket eden endeks, ortalamaların altında hareket ediyor. Endeksin bu seviyelerden yeni bir atak geliştirebilmesi için artan hacimle 13 bin 100 ve 13 bin 200 seviyesinin üzerine çıkması gerekiyor. Yukarı hareketlerde endeksle birlikte yükselen hisse sayısı da izlenmeli. Endeks hisseleri çıkışı desteklemezse aşağı hareket güçlenebilir.
DİKKAT ÇEKEN HİSSELER
| Hisse | Sinyal |
| Akçansa | Güçlü yükseliş trendinde. |
| Akenerji | 5 Gün Ort. yukarı kesti. |
| Anadolu Cam | İşlem hacmi 3 gündür artıyor. |
| Anadolu Isuzu | 5 Gün Ort. yukarı kesti. |
| Beko Elektronik | 5 Gün Ort. yukarı kesti. |
| Çelebi | Güçlü yükseliş trendinde. |
| Ford Otosan | 5 Gün Ort. yukarı kesti. |
| Karsan Otomotiv | İşlem hacmi 3 gündür artıyor. |
| Netaş Telekom | Güçlü yükseliş trendinde. |
| Net Turizm | 5 Gün Ort. yukarı kesti. |
| Petrol Ofisi | 5 Gün Ort. yukarı kesti. |
| Şişe Cam | Güçlü yükseliş trendinde. |
| Tüpraş | 5 Gün Ort. yukarı kesti. |
|