
Galatasaray'a belki Fener'e asla!
Avustralya'nın en genç profesyonel futbolcu Serkan Öksüz'ün gözü Beşiktaş'tan başkasını görmüyor
Avustralya futbol çevreleri 15 yaşındaki bir Türk çocuğunu konuşuyor. Melbourne Knights Kulübü ile sözleşme imzalayan Serkan Öksüz 'en genç profesyonel futbolcu' olma rekorunu Leed United'in golcüsü Viduka'nın elinden aldı.
Öksüz ailesinin Avustralya serüveni 1990'da başlıyor. Baba Bünyamin Öksüz, eşini ve iki çocuğunu alarak Avustralya'ya yerleşiyor. Serkan o günlerde daha 4 yaşında. Anadolu Spor Türk Kulübü'nde oynamaya başlıyor. İlk antrenörü ise babası Bünyamin Öksüz oluyor. Serkan, 10 yaşında Melbourne Knights Kulübü'nün minikler takımına giriyor. Ardından Victoria Bölge Takımı'na seçiliyor, burada 2 yıl burada oynadıktan sonra Melbourne Knights'ten profesyonellik teklifi alıyor. Başarıları bununla da bitmiyor. 17 yaş altı milli futbol takımına seçiliyor. 2 gün sonra yapılacak Pasifik Kupası'nda ilk defa milli olacak.
FENER'İ TANIYAN YOK
Serkan'ın hayalleri çok büyük ve şimdiden rotasını çizmiş: "Melbourne Knights'te fazla durmayacağım. PSV ile görüşmelerim devam ediyor. PSV'nin alt yapısı çok iyi olduğu için oraya gitmek istiyorum. Yıllık ortalama 70 bin dolara imza atarım. PSV'de piştikten sonra ise yolum iyice açık olur." Serkan'a Türkiye'de hangi takımı tuttuğunu ve 3 büyüklerden hangisinde oynamayı hayal ettiğini soruyoruz, yanıtı ilginç: "Ben Beşiktaşlıyım. Kendimi geliştirdikten sonra Beşiktaş da oynamak istiyorum. Galatasaray da iyi bir takım. Ancak asla Fenerbahçe'de oynanmam. Babam beni öldürür. Zaten Avustralya'da Fenerbahçe'yi tanıyan da yok!"
Hakan Şükür gibi bir forvetim
Serkan, yeşil sahada hangi özellikleri ile ön plana çıktığını anlatırken bir benzetme yapıyor; "Forvet oynuyorum, şimdi Hakan Şükür'ü düşünün. Onun gibi pres yapıyorum. 1.81 boyundayım. Bu yüzden hava hakimiyetim de iyi. Ancak en büyük özelliğim süratim. Kısa mesafede Avustralya rekoru bende. 20 metreyi 2.29'da koşuyorum." Serkan şu anda Türkiye'deki hiçbir takıma transfer olmayı düşünmüyor. Nedeni ise altyapı yetersizliği.
Öge DEMİRKAN
|