kapat
12.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Galatasaray'a belki Fener'e asla!

Avustralya'nın en genç profesyonel futbolcu Serkan Öksüz'ün gözü Beşiktaş'tan başkasını görmüyor
Avustralya futbol çevreleri 15 yaşındaki bir Türk çocuğunu konuşuyor. Melbourne Knights Kulübü ile sözleşme imzalayan Serkan Öksüz 'en genç profesyonel futbolcu' olma rekorunu Leed United'in golcüsü Viduka'nın elinden aldı.

Öksüz ailesinin Avustralya serüveni 1990'da başlıyor. Baba Bünyamin Öksüz, eşini ve iki çocuğunu alarak Avustralya'ya yerleşiyor. Serkan o günlerde daha 4 yaşında. Anadolu Spor Türk Kulübü'nde oynamaya başlıyor. İlk antrenörü ise babası Bünyamin Öksüz oluyor. Serkan, 10 yaşında Melbourne Knights Kulübü'nün minikler takımına giriyor. Ardından Victoria Bölge Takımı'na seçiliyor, burada 2 yıl burada oynadıktan sonra Melbourne Knights'ten profesyonellik teklifi alıyor. Başarıları bununla da bitmiyor. 17 yaş altı milli futbol takımına seçiliyor. 2 gün sonra yapılacak Pasifik Kupası'nda ilk defa milli olacak.

FENER'İ TANIYAN YOK
Serkan'ın hayalleri çok büyük ve şimdiden rotasını çizmiş: "Melbourne Knights'te fazla durmayacağım. PSV ile görüşmelerim devam ediyor. PSV'nin alt yapısı çok iyi olduğu için oraya gitmek istiyorum. Yıllık ortalama 70 bin dolara imza atarım. PSV'de piştikten sonra ise yolum iyice açık olur." Serkan'a Türkiye'de hangi takımı tuttuğunu ve 3 büyüklerden hangisinde oynamayı hayal ettiğini soruyoruz, yanıtı ilginç: "Ben Beşiktaşlıyım. Kendimi geliştirdikten sonra Beşiktaş da oynamak istiyorum. Galatasaray da iyi bir takım. Ancak asla Fenerbahçe'de oynanmam. Babam beni öldürür. Zaten Avustralya'da Fenerbahçe'yi tanıyan da yok!"

Hakan Şükür gibi bir forvetim
Serkan, yeşil sahada hangi özellikleri ile ön plana çıktığını anlatırken bir benzetme yapıyor; "Forvet oynuyorum, şimdi Hakan Şükür'ü düşünün. Onun gibi pres yapıyorum. 1.81 boyundayım. Bu yüzden hava hakimiyetim de iyi. Ancak en büyük özelliğim süratim. Kısa mesafede Avustralya rekoru bende. 20 metreyi 2.29'da koşuyorum." Serkan şu anda Türkiye'deki hiçbir takıma transfer olmayı düşünmüyor. Nedeni ise altyapı yetersizliği.

Öge DEMİRKAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır