kapat
12.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türban protestosu

Korgeneral Hayrettin Uzun Adana'da açılan okuma-yazma kursu töreninde türban takan öğrencilere tepki gösterip salonu terk etti
Adana'da ulusal eğitime destek kampanyası çerçevesinde düzenlenen okuma-yazma kursunun sertifika töreninde türban gerginliği yaşandı. Törene katılan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayrettin Uzun, salonda siyah türban takan öğrencileri görünce, "Ne bu siyah şeyler takmışsınız. Ne bunlar?" diye sordu ve daha sonra aniden salondan ayrıldı.

Adana Valisi Oğuz Kağan Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve il milli eğitim müdürlüğü yetkilerinin katıldığı tören Saydam Kültür Merkezi'nde yapıldı.

"SALONA NİYE ALDINIZ"
Korg Uzun, törene eşi ile birlikte katıldı. Salona girdiğinde türbanlı öğrencileri gören Korg. Uzun, "Bu siyahlar da ne?" diye sordu. Henüz koltuğuna oturmaya hazırlanan Korg. Uzun, kendisine gelen bir telefonla konuştuktan sonra Vali Köksal'a acil gitmesi gerektiğini söyledi ve salondan ayrıldı. Ancak Korg. Uzun'un daha sonra albay yaverini yanına çağırarak, türbanlı öğrencilerin neden salona alındığı konusunda çıkıştığı gözlendi.

Temel EREN-Nazan ERDEM



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır