kapat
12.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Beyaz ölüm can aldı

Adana'da arkadaşları ile at sırtında köye gitmeye kalkan bir genç donarak öldü. Karadenizli bir aile ise son anda donmaktan kurtarıldı
Erzurum'da eksi 35, Kayseri'de eksi 27 gibi aşırı sıcaklık düşüklüklerinin yaşandığı Sibirya soğukları nihayet Türkiye'yi terk ediyor. Ancak son dakika da bile can almayı ihmal etmedi. Adana'da bir genç donarak öldü. Karadeniz'de bir aile de donmaktan son anda kurtarıldı.

13 SAATLİK SAVAŞ
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinden atlarla bir köye akraba ziyaretine giden 5 genç, köye 1.5 kilometre kala karda mahsur kaldı. Gruptan Fakı Sayın (19) ve Halil Biler (19) yaya olarak yola devam ederek yardım getirmek istedi. Aşırı soğuk nedeniyle donma yüzünden baygınlık geçiren 2 gençten ceple haber alamayan Osman Erkmen (20), Ahmet Erin (22) ve Mustafa Bozde-mir (22) de peşlerinden gitti. İki genci baygın bulunca durumu jandarmaya bildirerek yardım istediler.

İş makineleriyle 13 saatlik çalışma sonucu mah-sur kalan kişilere ulaşılırken, gençlerden Fakı Sa-yın'ın donarak öldüğü belirlendi. Donma tehlikesi geçiren 4 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Bu arada, 6. Kolordu Komutanlığı'nca, kurtarma ekibinin isteği üzerine gönderilen bir helikopterin, hava muhale-feti nedeniyle ilçeye ulaşamadan geri döndüğü kaydedildi.

KARADENİZ FELÇ
Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Elmaalan köyünde 13 gündür yolun kapalı olması nedeniyle mahsur kalan Uzunoğlu ailesi, Köy Hizmetleri ekipleri tarafından kurtarıldı. Oğlunun bir haftadır hasta olduğunu ve ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirten baba Uzunoğlu, "Yollarımız kapandığı için komşularımıza bile gidemiyoruz. Oğlum hasta ama onu doktora götüremedim. Yiyeceklerimiz, yakacaklarımız tükendi. Eşim Fatma ve ben birkaç gündür yemek yemiyor, sadece çocuklarımıza yediriyorduk. Oğlum hasta olmasaydı bile, dayanacak gücümüz kalmamıştı" dedi.

Yol açma çalışması yaparken araçların sesini duyup evin yakınındaki Köy Hizmetleri ekiplerine ulaştığını anlatan baba Uzunoğlu, "Kurtulduğumuz için çok mutluyuz" dedi. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle iki bini aşkın köyde hayat felç oldu.

Ersin RAMOĞLU-Nazan ERDEM



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır