kapat
12.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Koltuğa yapışmayın halefinizi belirleyin

Sakıp Sabancı, kendisinin yerine Sabancı Holding'in başına geçecek kişiyi önceden belirlediğini söyledi ve ekledi: Bu anlayışı ülke yönetimindeki liderler de benimsesin
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Ankara'ya anlamlı mesaj. Önümüzdeki günlerde emekli olacağını açıklayan Sabancı, Holding'in başına geçecek kişiyi kafasında nişanladığını belirterek, bu anlayışın ülke yönetiminde söz sahibi olan liderlerce de benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Sakıp Sabancı, hayatından kesitlerin sunulduğu ve sanal bir kütüphane olan www.sakipsabanci.gen.tr isimli web sayfasının açılışına katıldı.

Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sabancı, internet sitesinin Sabancı Holding'deki görevlerinden ayrılmasının ve iş dışında daha fazla vakit geçirmesinin belirtisi olup olmadığının sorulması üzerine şunları kaydetti: "Yeni yüzlere fırsat verilmesini her platformda söyledim. Ben bir çok şirkette idare meclisi reisi idim. Bir yere geldikten sonra 25 yıl oldu. Kordsa'da Güler Sabancı'yı yetiştirdim. (Sen başkan olacaksın şu koltuğa oturacaksın, yetki sende dedim) Sabancı Holding'de de reis olarak şu anda kimi hazırlıyorum, kafamda nişanlamışım. Soyadı Sabancı veya değil. Kendimi de öbür taraflarda geliştirmeye çalışacağım. Vakfa, üniversiteye 7 Haziran'da açılacak müzeye daha fazla giderim. Sosyal işlere de daha fazla vakit ayıracağım. İdare Meclisi Başkanlığı görevini de bırakacağım."

Sabancı bu bakış açısının, "Ankara'ya mesaj olup olmayacağının" sorulması üzerine de, "Herkes yanına yardımcısını hazırlamalı, bilhassa liderler birilerini bu duygularla yetiştirmeyi amaçlamalı" cevabını verdi.

SİYASET YOLU KAPALI
Holdingdeki görevini bıraktıktan sonra aktif siyasette yer alıp almayacağının sorulması üzerine de Sabancı, daha önce de iş dünyasından siyasete giren isimler olduğunu hatırlatarak, "Cem Boyner gibi bir arkadaşım yola çıkmıştı ama yol açık değil. İnsanların daha çok Ankara'ya gitmesi gerekir" karşılığını verdi.

Sabancı, bir gazetecinin, Devlet Bakanı Kemal Derviş ile ilgili değerlendirmelerini sorması üzerine de, bu konuda yorum yapmak istemediğini ancak ne olursa olsun tüm dünyada en önem taşıyan unsurun yetişmiş insan olduğunu dile getirerek, "İnsanların kıymetini iyi bilelim" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır