
CNN'de haber seksidir!
CNN, son transferi 23 yıllık gazeteci Paula Zahn'ı 'seksi' sıfatıyla anons edince Amerikan medyasında ahlâk tartışması başladı
Amerika'nın dünyaca tanınmış haber kanalı CNN televizyonunun, bomba bir transferle aldığı Paula Zahn için hazırlatığı reklamlar medyada tepki gördü. Fox News'le girdiği reyting savaşında sabah haberlerinin yapımcı ve sunucusu Zahn'ı rakibinin elinden alarak bir adım öne geçen CNN, hazırlattığı reklamların anonslarında 'seksi' ifadesini kullanıyor. 20 saniyelik reklamda bir oyuncu "Diğer programların bu kadar başarılı, süper zeki ve seksi sunucuları var mı?" diye soruyor. Seksi kelimesi ekranda kırmızı harflerle beliriyor. Ardından 23 yıllık başarılı bir kariyeri olan Zahn'ın yüzü ekranda görülüyor.
GAZETECİYE SEKSİ DENİR Mİ?
Şimdi Amerikan medya dünyası CNN'in bir gazeteciyi 'seksi' sıfatıyla anons etmesinin meslek ahlakıyla bağdaşıp bağdaşmadığını tartışıyor. Zahn'ın çeşitli kanallarda benzer programlar hazırlayan rakiplerinden Rita Cosby, "Bir gazetecinin tanıtımı için seksi sıfatının kullanıldığını görmek çok üzücü" diye konuştu. MSNBC kanalından bir yönetici ise "CNN diğer sunucularını nasıl tanıtmayı düşünüyor acaba? Larry King'e de çok yakışıklı mı diyecekler ?" dedi. CNN televizyonunda çalışan ve ismini vermek istemeyen bir gazeteci ise "CNN'in her köşesi magazin dünyası gibi oldu. Bu durum gazetecilik işini ciddiye alan herkesi incitiyor" ifadesini kullandı.
İŞTE YENİ 'SABAH ŞEKERİ'
Tecrübeli televizyon gazetecisi 37 yaşındaki Paula Zahn'ın CNN'e transferi bir hayli olaylı oldu. Fox News'le kıran kırana bir reyting rekabetine giren CNN, kanalın ağır toplarından Zahn'la gizli gizli transfer görüşmeleri yaptı. Durumu öğrenen Fox yöneticileri Zahn'ın işine son verdiler ve CNN'e kurumun huzurunu bozmak suçlamasıyla dava açtılar. Paula Zahn artık CNN'in kahvaltı haberlerini hazırlayacak.
|