Aklınca beni aşağılamaya çalışmışsın ama... Birincisi ben Lâz değil Karadenizli'yim. Aralarındaki farkı çok kültürlü ve her şeyden anlayan biri olduğun için iyi bilmen lazım. Şunu da öğren: Yedi sülalemden sapına kadar Karadenizli'yim.
Ayrıca Lâzlar'ın, bilhassa Karadenizliler'in algılama dereceleri son derece yüksektir. Fıkralar, asıllarını yaşatmaz.
Senin futbol kritiğini anlamak için de futbol uleması olmak gerekmiyor. Zira yorumların son derece açık. Topa hiç vurmamış, sadece seyretmiş olan herkesin yapabileceği yorumlar. Pardon sadece topa değmemiş değil, spor yapmamış. Mesela evde Hülya ile konuşurken yaptığı yorumlar bile daha kayda değer. Zira o hâlâ spor yapıyor.
Senin bir röportajında söylediğin gibi, "Futboldan en çok ben anlarım" lafına da katılmak mümkün değil. Futboldan hiç anlamıyorsun ve fanatik G.Saraylı'sın. Ama bu suç ve ayıp değil. Sen duygu insanısın. Bunun yanında kalemi çok güçlü, engin kültürü olan da bir yazarsın. Senin spor dışı (bilhassa futbol) yazılarını okumak büyük keyif. Biliyorsun zaman zaman seni yazıların ile ilgili arayıp tebrik de etmişimdir. Ama ne olur sporla uğraşma, bilhassa futbolla.
Tabii ki, herkes seninle uğraşacak. Bir insanın bu kadar anlamadığı bir konuda ahkâm kesmesi, herkesi sinirlendiriyor. Özellikle Galatasaray ile ilgili yorumlarına Galatasaraylılar bile kızıyor. Ben, hayatımı spora (bilhassa futbola) vermiş biri olarak, bırak da en az şu futbolu, bir insanın bir insana nasıl ve niye tekme atabileceğini en az senin kadar yorumlayabileyim.
Ayrıca giyimden ve kadından da iyi anlarım. Bunu herkes bilir sevgili Hıncal.