
Uyanık Almanlar euroyu sahtesiyle birlikte çıkardı!
Sadece 3 gün önce kullanılmaya başlanan euronun ilk taklitleri de görülmeye başlandı.
Yılın ilk euro sahtekarlığı Köln-Troisdorf arasında sefer yapan bir trende ortaya çıktı. Siegburg polisi, bir genç kızın 50 euroluk banknotu trende bularak annesine verdiğini, annesinin de parayı kendilerine getirdiğini açıkladı. Polis, neden trene bırakıldığı bilinmeyen paranın, güvenlik işaretlerinin bulunmaması nedeniyle sahte olduğunun anlaşıldığını kaydetti.
Yine Almanya'da uyanık bir kişi, 500 euronun ön ve arkasının fotoğrafını yapıştırarak elde ettiği sahte parasını kumarhanede harcadı. Polise göre, söz konusu kişi sahte 500 euroyu kumarhanede kasiyere vererek karşılığında 1000 marklık bozuk para aldı. Polis her tarafta zanlıyı arıyor. Almanya'nın batısındaki bir kasabada benzin istasyonunda içtiği içkinin parasını fotokopisi çekilmiş 20 euroluk kağıt parayla ödemeye çalışan bir kişi ise polisin elinden kaçamadı ve tutuklandı.
Tedavüle giren euronun siyasi tartışmaları da sürüyor. Euroyu henüz kabul etmeyen 3 AB üyesinden biri olan İngiltere'nin Başbakanı Tony Blair, euroya açık destek verdi. Blair, Bangladeş'in başkenti Dakka'da İngiltere'nin eurodan uzak durmasının çok aptalca olacağını söyledi. Blair, "Euro artık bir gerçek. Bu yüzden başımızı kuma gömüp o yokmuş gibi davranamayız" dedi.
|