
atv Ana Haber'e TV Oscarı
Türkiye'nin televizyon Oscarları sayılan Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Ödülünü atv Ana Haber kazandı
24'üncü Radyo-TV Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. ATV Ana Haber Bülteni'ne bütün yıl boyunca en çok izlenme başarısından dolayı 'Yılın En İyi Haber Bülteni' ödülü verildi. RTGD Başkanı Kenan Macit, dün, RTGD Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Dernek İstişare Kurulu tarafında bu yıl Oscar ödüllerine layık görülen isim ve programları açıkladı. TÜRVAK Başkanı Türker İnanoğlu, sinema ve televizyon dünyasına katkılarından dolayı onur ödülünü alırken, Dernek Özel Ödülü, basın mesleğine ara eleman yetiştiren Anadolu İletişim Meslek Lisesi değer görüldü.
İki yıl üst üste TRT Genel Müdürlüğü görevine getirilen Yücel Yener bu başarısından dolayı Oscar kazanırken, en iyi haber kanalı ödülünü ise ATV Haber kazandı. ABD'nin Afganistan operasyonunu dünyaya duyuran DHA Muhabiri İrfan Sapmaz, NTV Spor programı yapımcıları Murat Kosova ve Okay Karacan RTGD özel ödülünü kazanırken, Afganistan operasyonu sırasında Cenk Kalesi'ndeki çatışmaları yerinde izleyip aktaran NTV Muhabiri Nevin Sungur ve Kameraman Cumhur Çetinkaya Yavuz Gökmen Ödülü'ne layık görüldü.
BİR ÖDÜL DE ÖZGÜRCE'YE
Aktör Haluk Bilginer ve 'emekli manken' Deniz Akkaya da TV Yıldızı Ödülü'nü kazandılar. atv'nin sevilen dizisi 'Yeni Hayat' ve Özgür Aras'ın sunduğu Kiss TV'nin başarılı müzik magazin programı Özgürce'de ödül alan yapımlar arasında yer aldı.
|