Herkes yeni yıla gönlünce birşeyler dileyerek girdi.
Benim dileğim ise, haliyle, televizyonlarla ilgili!
Bakın, 2002'de nasıl bir ekran istiyorum:
Önce, değişmeyen, dakik bir ekran istiyorum. Gazetenizde okuduğunuz programın yazılan saatte ekrana gelmesini istiyorum.
Televizyonlar acaba 2002'de, sevilen dizileri birbirlerine kırdırmaktan, aynı saatte göstermekten... En iyi filmleri gecenin körüne koyma alışkanlığından vazgeçemezler mi?
2002'de ekranların bol kahkahalı komedilerle dolması, kararan yüreğimize serin sular serpilmesi... Yok denecek kadar az olan haber programların sayısının artırılması tek dileğim.
2001 yılında Türk televizyoncularının icadı olan; beğenilen bir diziyi haftanın bir - iki gününde tekrarlamak modasının 2002'ye sıçramaması da bir başka dileğim.
Cumartesi, tek eğlenecesi televizyon olan milyonlar için altın değerindeki gündür. Kablolu televizyonlarda olduğu gibi, özel kanallar da neden Cumartesi akşamlarına sinemalarda oynadığı zaman gişe rekorları kıran filmleri koymazlar? Ve neden televizyon ekranını tiyatro sahnesine açmazlar? Halkın beğeneceği oyunları neden ayda bir de olsa ekrana getirmezler? Yıllardır ihmal edilen tiyatroyu inşallah 2002'de hatırlarlar bizim ekranlar.
Bu arada, Kemal Sunal'ı hiç değilse bu yıl dinlenmeye alırlar. Rahmetlinin yüzünü öyle eskittik ki.
Hepinize sağlıklı, bol kazançlı mutlu bir yıl diliyorum.