kapat
14.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tunus'a sürelim

İsrail yönetimi, terörün önüne geçemeyen Filistin lideri Arafat'la siyasi ilişkileri "Artık o, muhatabımız değil" diye kesti. Arafat ve El Fetih liderlerinin Tunus'a sürülmesi gündemde
Filistinli teröristlerin 10 kişinin ölümüne yol açan önceki günkü saldırısı bardağı taşıran son damla oldu ve İsrail hükümeti Filistin yönetimiyle tüm ilişkileri kesme kararı verdi.

Saldırının ardından 5 saat süren olağanüstü bir toplantı yapan İsrail Güvenlik Kabinesi'nin aldığı kararları Adalet Bakanı Meir Sheetrit açıkladı:

KARARGAHI KUŞATILDI
Arafat'ı artık barış süreci için bir ortak olarak görmüyoruz. O, artık muhatabımız değildir. Bundan böyle sadece kendimize güvenebiliriz. Bunun için İsrail ordusu terörü kökünden kazıma yönünde talimat aldı. Arafat'ı şahsen hedef almayacağız, ancak Arafat bulunduğu yerden dışarı çıkamayacak... Bu kararın ardından "Temizlik Operasyonu" başladı. İsrail, Apache helikopterleri Arafat'ın Ramallah'taki karargahının çevresindeki hedeflere 10 roket attı. Filistin TV ve radyo binası da buldozerlerle yıkıldı. Daha sonra İsrail tankları Ramallah'a karadan akın düzenledi. Giriş çıkışları kapatan tanklar Arafat'ın karargahını kuşattı. Kentte bulunan Filistin'in Sesi Radyosu'nun vericileri ve "Force 17" karargahları imha edildi. Bunu takiben İsrail tank ve buldozerleri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine de girdi. F-16 savaş uçakları da Batı Şeria ve Gazze'deki Filistin hedeflerine 10'u aşkın saldırı düzenledi.

Reuters haber ajansına göre, İsrail yönetimi bir sonraki aşamada Filistin topraklarına girerek terör örgütleri liderlerini tutuklamayı, aralarında Arafat'ın da bulunduğu siyasi liderleri ise sınırdışı etmeyi planlıyor. İç Güvenlik Bakanı Uzi Landau, Filitin liderinin 1993'teki Oslo anlaşmasından önce bulunduğu Tunus'a gönderilmesinin gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Teklifin İsrail yönetiminde dikkate alındığı söyleniyor. Landau, Filistin'e ambargo uygulanmasını, Hamas ve İslami Cihad'ın yanı sıra bu örgütleri barındıran Filistin yönetimine bağlı El Fetih ve Force 17 gibi "yerel Taliban" liderlerinin tutuklanmasını ve siyasi liderlerin Tunus'a gönderilmesini önerdi.

GİZLİ KAÇIŞ PLANI YAPTI
Landau, "Arafat ve Hamas lideri Şeyh Yasin arasındaki fark, Boston Canavarı ile Karındeşen Jack arasındaki farkla aynı. İkisi de katil, onları birbirinden farklı kılan öldürme tarzları" diye konuştu. Fransız Le Monde gazetesi de Arafat'ın Tunus ve Cezayir yönetimleriyle temas kurarak üst düzey yöneticilerle birlikte bu ülkelere kaçma planları yaptığını iddia etti.

El Fetih liderinin evini bastılar
İsrail ordusu dün akşam El Fetih lideri Marwan Barguti'nin evine girdi. Tüm özel eşyaları tek tek kontrol eden askerler 4 saat sonra evden çıktı. Ancak askerler evin önünden ayrılmadı. Barguti, operasyon sırasında evde değildi.

Camiye saldıracak 2 kişi yakalandı
FBI, Los Angeles'taki King Fahd camisi ve Arap asıllı milletvekili Darrell Issa'nın ofisini bombalamaya hazırlanan İrv Rubin ve Earl Krugel adlı iki Musevi'yi tutukladı. Krugel'in evinde bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Hindistan meclisine saldırı: 12 ölü
Başkent Yeni Delhi'deki ulusal meclise dün sabah eli silahlı 6 kişi saldırı düzenledi. Vekil kapısında el bombaları atan ve etrafa ateş açan 6 saldırgan, 2 saat içinde öldürüldü. 6 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. 300 vekil ancak 2 saat sonra dışarı çıkartıldı. Başbakan Vajpayee saldırıda binada değildi. Saldırıyı üslenen olmazken, Keşmir örgütlerinden şüpheleniliyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır