kapat
14.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Al sana kanıt!

Ladin'in 11 Eylül saldırılarını üstlendiğini kanıtlayan kaset yayınlandı. Teröristler saldırıyı 1 yıl önce rüyalarında görmüş
Pentagon, 72 saat süren tartışmalar sonunda olay kaseti dün akşam yayınladı. Suudi terörist Usame bin Ladin'in Celalabad'daki evinde bulunan kasette Ladin'in açıkça 11 Eylül saldırılarını üstlendiği görülüyor.

Toplam 60 dakika olan kaset 3 bölümden oluşuyor. 12 dakikalık ilk bölümde Ghanzi eyaletinde düşürülen Amerikan helikopterinin enkazının etrafındaki Afganlar görülüyor. Ladin'in küçük oğlu helikopterin tekerlekleriyle oynarken, bir Afgan da Amerikan pilotunun çantasından çıkardığı haritaları kameralara gösteriyor.

4 CÜMLEYLE ÜSTLENDİ
Ardından Kandahar kentindeki bir evde çekildiği düşünülen ikinci bölüm başlıyor. 39 dakikalık bölümde Ladin, ismi bilinmeyen bir Şeyh'in karşısında oturmuş. Sağ yanında önce El Kaide'nin sözcüsü Süleyman Ebu Geyt var. Konuşmanın sonuna doğru görüntülere sağ kolu olan Zawahiri katılıyor.

Kasım ortasında çekildiği tahmin edilen bu görüntülerde Ladin, 11 Eylül'ü 4 cümleyle üstleniyor:

1- Ladin, 1 yıl önce "kardeşleri"nin uçakların büyük binalara çarptığı rüyalar gördüğünü açıkladı: Bir kardeşimiz bana rüyasında Amerika'daki binaları gördüğünü söyledi. 'Herkes böyle rüyalar görürse sırrımız ortaya çıkar' diye korktum. Ona, 'Böyle rüyalar görürsen kimseye söyleme' dedim.

2- Ladin, Dünya Ticaret Merkezi'nin çökmesine şaşırdığını şöyle itiraf ediyor: Uçağın çarpacağı noktada düşmandan kaç kişinin ölebileceğini hesaplamıştık. 3-4 katı vurur, üst taraf düşer diye tahmin ediyorduk. Bu kadarını umuyorduk!..

3- Ladin devam ediyor: Saldırıyı radyoda dinledim, ilk uçak kulelere çarpınca yanımdakilere 'Sabırlı olun' dedim.

4- 4 uçağı kaçıran 19 eylemci için, "Kardeşlerimizin tek bildikleri şehit olacaklarıydı. ABD'ye gitmelerini istedik. Operasyonu uçağa binene kadar bilmiyorlardı. Bir grup diğerinden habersizdi. Mısırlı Muhammed (Atta) operasyonu o yönetti" diyor.

12 Eylül günü tebrik telefonları hiç susmadı
Şeyh: İnsanlar artık bizi daha fazla destekliyor.

Ladin: Allah'a şükür. (Suudi Arabistan'daki) Camilerin tavrı ne?

Şeyh: Doğrusu hepsi çok olumlu yaklaştı. Şeyh Al-Bahrani güzel bir vaaz verdi. Şeyh Ulwan, bunun cihat olduğunu ve (saldırıda ölenlerin) masum insanlar olmadıklarını söyledi.

Ladin: Operasyonların ardından İslam'ı kabul edenlerin sayısının son 11 yıl içinde İslam'ı kabul edenleri aştığını söylediler.

Şeyh: Bu olay gerçekleşene kadar yüzlerce insan sizden şüphe duyuyordu, çok az kişi sizin ardınızdan geliyordu. Şeyh Sali Ali Şuayibi'nin gördüğü bir rüyayı hatırlıyorum. "Bir çarpma olacak ve yüzlerce insan Afganistan'a gelecek" dedi.

Ladin: Düşmanın göreceği hasarı, kaç kişinin öleceğini önceden hesapladık. 3-4 katın yıkılacağını hesapladık. İçimizde en iyimseri bendim... Bu alandaki deneyimlerime göre ilk uçaktaki yakıtın binanın çelik gövdesini eriteceğini ve uçağın çarptığı katlarla yukarısındaki katları eriteceğini düşünüyordum. En fazla bunu bekliyorduk.

Şeyh: Allah bize bu onuru ihsan etti. Ramazan'da başka zaferler gelecek. ABD mağaralarından çıktı. Rabbani'nin sözlerini hatırlıyorum. O Türkler gibi kafirler ve bazı Araplar'la birlikte koalisyon kurduklarını ve bizi kuşatacaklarını söylemişti. Tıpkı şimdi olduğu gibi.

Ladin: Bir önceki Perşembe saldırının o gün (11 Eylül) olacağını bize bildirmişlerdi. O gün işimizi bitirip radyoyu açtık. Haberlerde bir uçağın binaya çarptığını söylediler. Kardeşlerimiz neşeyle doldu. "Sabırlı olun" dedim.

Şeyh: Herkes yaptığınız büyük eylemden övgü ile söz ediyor. Ertesi sabah dörde kadar oturduk, tebrik telefonları kesilmedi.

Ladin: Abu-al-Hasan-Al-Masri bir yıl önce "Rüyamda Amerikalılar'la futbol oynuyorduk. Bizim takım sahaya çıktığında hepsinin pilot olduğunu gördüm" dedi. O bir şey bilmiyordu!

Süleyman Ebu Geyt: TV'de olayı izleyip Şeyh'in yanına döndüm. Ona gördüklerimi anlatmaya çalıştım. O bana eliyle "Biliyorum, biliyorum" anlamında bir işaret yaptı.

Şeyh: Bir uçağın büyük bir binaya çarpması, haylgücünün üstünde bir şey. Bu müthiş bir zafer. O (Atta) örgütteki en dindar insanlardan biriydi. Şehit oldu. Allah ondan razı olsun. Amerikalılar, o kadar korktu ki darbe olduğunu sandılar...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır