|
|
 |
Yengeç sistemi
Sezonun belki de en kötü maçlarından birini izledik. Aslında kabahat federasyonda! Beşiktaş'ın oynadığı F.Bahçe derbisinden sonra, siyah-beyazlı takımın Gençlerbirliği maçını 15 gün ertelemesi lazımdı! Çünkü Beşiktaşlı futbolcular, hâlâ F.Bahçe maçının havasından kurtulamamışlar. Öyle bir futbol oynadılar ki, sanki yengeç sistemi. Hep yan yan, hafif ileri gittiler. Hiç araya ve ileriye diklemesine oynamadılar.
Peki Beşiktaş böyle oynadı da, Gençlebirliği ne yaptı? 1-0 mağlup duruma düştüler, maçı almak için en ufak bir riske girmediler. Yedikleri golden sonra 90 dakikanın bitimine kadar hücumda 2-3 Gençlerbirliği futbolcusu, 6 veya 7 Beşiktaşlı oyuncuyla mücadele etti. Böyle bir durumda hücumda çoğalamazsan maçı nasıl kazanırsın? Gençlerbirliği eskisi gibi değil. Cafer, ilerde tek başına bırakılıyor, yardımına giden yok.
Beşiktaş'ta Ahmet ile Ronaldo defansta orta ikilide oynuyorlar. Önlerinde de Yasin... Hepsi de ağır oyuncular. Rakip takımlar buraya biraz çabuk girseler, çok pozisyon yakalarlar. Ama Gençlerbirliği bunu bile hiç denemedi.
Ayrıca Tümer olmayınca Beşiktaş oyun kuramadı. Baya etkisiz. Onun ayarında Beşiktaş'ta çok oyuncu var. Baya'yı bu parayı verip alacaktınız, o zaman niye Şifo Mehmet'i bıraktınız? İnanın o yaşında Baya'dan çok daha etkili futbol oynuyordu.
Aklımda tek yağmur kaldı
Myhre'nin elleri iyi, yumuşak... Ayakla da topu oyuna iyi sokuyor. Ama hâlâ önündeki defansla uyum sorunu var. Haliyle o da zaman ister. Ahmet Dursun yok. Onun İlhan'ın yanında oynaması çocuğu da bozdu. Anlaşamadılar. Çünkü, ikisi de aynı tip adam. Zaman zaman ters yerlere depar atmaları gerekirken, aynı yerlere hareketlendiler.
Sertan oyuna girdi, Beşiktaş biraz daha hareketlendi. İbrahim solda çok koşuyor, çok mücadele ediyor ama kafası yerde, fazla bozuk para arıyor. Bu kadar koşup enerji sarfedeceğine, topu koştursa daha faydalı olur.
Dünkü 90 dakika sonunda futbol olarak aklımda hiçbir şey kalmadı. Aklımda kalan bir tek, inanılmaz şiddette yağan sağanak yağmurdu.
|
|
|
|