kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Denktaş'tan TÜSİAD'a cevap: İşadamları göremiyor!

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk işadamlarının Kıbrıs konusunda geleceği göremediğini söyledi.
TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan'ın kendisine yönelik eleştirilerine cevap veren Denktaş, şunları söyledi: "İşadamları, zenginler, Kıbrıs meselesini Türkiye'nin AB'ye girişinde engel olarak görüyorlar. Yanılıyorlar. 'Meseleyi hallet, öyle gel' demeleri lazımdı. Türkiye burada bir fedakarlık yapacak, yani Kıbrıs'tan vazgeçecek olursa, o zaman Ege, Güneydoğu, Ermeni meseleleri önünüze aynı şekilde getirilecektir. Eğer hakikaten Kıbrıs'ın Türkiye için engel olduğuna inanılıyorsa, AB bu meseleyi sona bıraksın."

Denktaş, 4 Aralık'ta Rum lideri Glafkos Klerides ile yapacağı görüşme için de, şunları söyledi: "Klerides'in önemli kriterlerde ne düşündüğünü öğrenmemiz lazım. Biz kimsenin kulu kölesi değiliz, aklımız var, siyasetimiz var. Kıbrıs davası, Türkiye'nin de milli davasıdır. TBMM'de de, bizim meclisimizde de alınan kararlar vardır. Bunların çerçevesinde biz konuşuyoruz. Kendi başımıza siyaset gütmüyoruz."

ANKARA'DAN TEPKİLER
TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan'ın Denktaş'ın tutumunu eleştirerek masaya oturmaya çağıran ve Ankara'ya da "Kıbrıs yüzünden AB fırsatı kaybedilmemeli" mesajı veren sözleri geniş yankı buldu. Özilhan'a yöneltilen tepkiler şöyle:

YUNANLILAR GİBİ
Aydın Bolak (TÜSİAD'ın eski divan başkanı): "Uzlaşmaz tutum" ağır bir itham. Aynı şeyi Yunanlılar da söylüyor. Kıbrıs'ın bağımsızlığı için bunca sene uğraşan liderin tutumunun uzlaşmazlığı nedir? Uzlaşsa ne olacak? Rumlarla dostluk mu tesis edilecek, Kıbrıs'ın teslimine (evet) mi diyecek?

HAKKANİYETLE BAĞDAŞMAZ
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Kıbrıs sorununda, Rum tarafı ve AB'nin üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmemesi, buna mukabil halkının özgür iradesiyle seçilmiş yasal Cumhurbaşkanı'nın uzlaşmaz konuma sokulması, hakkaniyet ile bağdaşmamaktadır. Türkiye-AB ilişkilerinde, Kıbrıs meselesinin gündemin ana maddesi haline getirilerek üyelik görüşmelerini engelleyici bir sürece sokulması yaklaşımını da, kategorik olarak reddediyoruz.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır