kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

AB'nin kapısı Kıbrıs'ta

AB Karma Parlamento Komisyonu eşbaşkanı Daniel Cohn Bendit, tartışma yaratacak uyarılarda bulundu.
Komisyonun eşbaşkanı Kürşat Eser ile basın toplantısı düzenleyen "Kızıl Dany" lakaplı Bendit, "Kıbrıs'ın işgal altında bir alanı varsa o zaman pratik olarak Kıbrıs, AB'ye giremeyecektir. Kıbrıs topraklarının bir bölümünün işgal altında olması müzakerelerde zorluk yaratır. Yalan söylemek istemiyorum. Bu 2004 yılının sorunu olacaktır" dedi. Eser'in buna cevabı, "Siz 1974'te yapılan harekatın neden yapıldığının eğer derinliğine inmezseniz, tabii ki, 'oradaki insanlar işgalcidir ' diyebilirsiniz. Ama unutmayın, 1974'ten beri orada kan akmamıştır" dedi.

Bendit de "Ancak, artık 1974'te değiliz, demokratik bir Yunanistan var. İkincisi, biz AB'ye ait bir barışı koruma gücünün hem güney, hem de kuzeydekileri korumak için Kıbrıs'ta bulunmasını istiyoruz" dedi. Bendit, şöyle devam etti: "Türkiye'nin AB'ye giriş kapısı Kıbrıs'tır. Türkiye ve Yunanistan, Avrupa'nın genişlemesini bloke edecek olursa, bu muazzam bir kriz oluşturacaktır. Ve sonucu Türk nüfusu ve halkının menfaatine hizmet edilmeyecektir. Gelin Kıbrıs'ta federal devlet kuralım. Yunanistan ve Türkiye garantör olsun, bir de büyük garantör olarak AB bulunsun. Siz Kıbrıs'ın önünü açtığınız takdirde, Türkiye'nin de AB'ye giden yolda önünü açmış olacaksınız. Bu, Türkiye'nin tam üyeliği için çok önemli bir şans. Yanlış milliyetçilik nedenleriyle yanlış kararlar almayın."

Dany, Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği konusunda da "Türk kamuoyuna ve hükümetine sesleniyorum" diyerek şunları söyledi: AB'nin kendi özerk savunmasına sahip olması isteğini bloke etmek Türk halkının çıkarlarına ve Türkiye'nin Avrupa'daki geleceğine ters düşer."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır