kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Denktaş'a destek bildirisi

"Türkİye, Kıbrıs'ta iki tarafın kabul edeceği çözüm arayışına bütün iyiniyetiyle devam edecektir. Bu anlayışla, sayın Denktaş'ın yaptığı çağrıyı desteklemektedir."
"Ancak Türkiye, Türkiye'nin ve KKTC'nin güvenliğine tehdit oluşturan Kıbrıs Türkleri'ni Rum hakimiyetinde azınlık konumuna dönüştüren bir oluşuma da izin vermeyecektir."

Turkiye, Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında yayınladığı bildiriyle KKTC konusundaki kararlılığını bir kez daha dünya kamuoyuna duyurdu.

MGK'nın dün yaklaşık 6 saat saat süren toplantısından sonra yayınlanan bildiride, AB'nin Türkiye'ye ilişkin Yıllık İlerleme Raporu ile raropu ile önümüzdeki dönem gerçekleştirilecek çalışmaların görüşüldüğü belirtilerek, şöyle denildi: "Ayrıca Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Avrupa Birliği'ne tam üyeliği konusundaki gelişmeler ve bu gelişmelere karşı Türkiye tarafından alınan önlemler değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, Türkiye, Kıbrıs'taki iki tarafın ortaklaşa kabul edebileceği bir çözüm arayışına bütün iyi niyetiyle devam edecektir. Bu anlayışla, Sayın Denktaş'ın yapmış olduğu görüşme çağrısını desteklemektedir. Ancak Türkiye, uluslararası anlaşmaları ihlal eden, Türkiye'nin ve KKTC'nin güvenliğine tehdit oluşturan Kıbrıs Türklerini Rum hakimiyeti altında bir azınlık konumuna dönüştüren bir oluşuma da izin vermeyecektir."

Alınan bilgilere göre, toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Ecevit, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları 15 dakika daha salonda kalarak sohbet etti. MGK üyelerinin Köşk'ten ayrıldığı dakikalarda ABD Büyükelçisi Robert Pearson Köşk'e geldi ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ile görüştü.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır