kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Eleştirdiğimiz siyasiler gibiyiz

Meral Gezgin Eriş: Siyasileri, değişime direnmekle suçlayan özel sektör, kendisine sıra gelince aynı duyarlılığı göstermiyor. Ben demokratik hakkımı kullanarak aday oldum
İş dünyasının merakla beklediği İstanbul Sanayi Odası (İSO) seçimleri bugün yapılıyor. Seçimlerde İSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Elit Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ile İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Meral Gezgin Eriş, başkanlık için yarışacak.

İSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 8 yıldır aralıksız yürüten Hüsamettin Kavi ise görevini bırakacak olan Ömer Dinçkök'ün yerine İSO Meclis Başkanlığı'na aday oldu.

8 bin 800 üyeli İSO'yu yönetmeye aday olan İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Meral Gezgin Eriş, Türkiye'nin hızlı bir değişim süreci eşiğinde olduğunu belirterek, "İSO'nun bu değişime çok derin katkıda bulunması şart. Bu yüzden İSO Başkanlığı'na talibim" dedi.

Sanayinin tekrar hamle yapabilmesi için seslerinin Ankara'ya kararlı bir şekilde duyurulması gerektiğini söyleyen Eriş, İSO'nun sonuç üretecek bir mercii olması için çalışacaklarını anlattı.

"Bir yıldır devam eden ekonomik kriz bize büyük tecrübe kazandırdı" diyen Eriş, "Öğrendiğimiz şeylerden doğru sonuçlar çıkararak yeni bir sinerji yaratmalıyız. Sanayinin de yeniden yapılanması şart. Bu sanayi temelinin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu kamuoyuna çok iyi anlatabilmeliyiz. Benim sanayi odasından beklentilerim bunlar" şeklinde konuştu.

DEĞİŞİM ŞART
İstanbul Sanayi Odası'nın yeni bir dinamizme ve enerjiye ihtiyacı olduğunu kaydeden Meral Gezgin Eriş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu da bir takım alt konulardaki projelerle değil olaya bir bütünlük içinde bakarak gerçekleşir. Bir de tabii şu var. Hepimiz bir ağızdan siyasileri eleştiriyoruz. Onları fazlasıyla statik buluyoruz. Değişime direndiklerini kendilerini, yenilemediklerini söylüyoruz. Hatta liderler sultası suçlamalarında bulunuyoruz. Biz bu eleştirileri yapan kurumlar olarak kendimiz değişebilmeli, yenilemeliyiz. Bu nedenle de yeni kadrolara yol verebilmeliyiz."

SANAYİCİLİĞİ SEVİYORUM
Meral Gezgin Eriş, 'İSO'yu siyasete atılmak için kullanıyor şeklinde eleştirilere, "Amacım siyaset olsaydı bunu İKV'de de yapardım.

Bunlar 'belden aşağı' yumruklar. Hiçbir zaman siyasete girmeyeceğim. Daha önce de bu konuda çok teklif geldi. Ama ben sanayiciliği seviyorum ve öyle kalmak istiyorum" dedi.

Leyla ŞEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır