kapat
23.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Bravo Aydın Örs

Koçlar vardır Bulgarlar gibi 39 yaşındaki oyuncularla oynar. Koçlar vardır her türlü riski alarak gencecik oyuncuları oynatır. İşte Aydın Örs, bu ikinci kategorinin baş aktörlerinden biridir. 12 Dev Adam'ın içinde bu defa Tutku gibi bir oyun kurucu, Kaya ve Ömer gibi iki genç son periyotta ilk beşteydi.

Milli Takımda Hidayet, Harun ve belli bir süreden sonra Avrupa'nın en formda oyuncusu Mirsad da yoktu. Takım, başlarda Bulgarlar'ı öyle pek fazla önemsemedi. Üstelik son bölüm hariç kötü müdafaa yaptık. İbrahim, Mirsad ve Hüseyin'in 68 sayı atması galibiyeti getirdi.

Büyük bir guard sıkıntımız var. Kerem'e pek fazla güvenemiyorum. Belki o da çok genç, ama daha iyi oynaması lazım. Tutku yanılmıyorsam ilk defa milli oluyor. Ona asla eleştiri getiremem. Ama defansif yönde gerçekten iyi bir oyuncu olacağı gözüküyor. Tabii ki çok tecrübesiz. Bir de kendini Orhun'un oynadığı yerde bir anda 12 Dev Adam arasında bulunca insan neye uğradığını şaşırır. Bunları yazmak kolay da, tatbik etmek kolay değil.

Bulgarlar bence iyi takım. Son birkaç günde yapılan koç değişikliği ve kadronun tamamen değişmesine rağmen bence iyi oynadılar.

Bir ara salonda attığımız basketler bile rağbet görmedi. Seyirci de "Nasıl olsa alırız" havasındaydı. Sonra milli takımın zorlanmaya başladığı açıkça gözüktü. Oyunun son bölümü başladığında yerimden kalktım. Aydın Örs, gençleri sahaya çıkartmıştı. Maçı kaybetmeye bile göze almıştı. Bu tip koçlara hastayım ben.

Yaşlıları oynatana kızarım
Gençler kenarda dururken yaşlıları oynatanlara kızıyorum. Bana göre yaşlı veya genç oyuncu yoktur; iyi oyuncu vardır. Ama futbolda da, basketbolda da gençlere şans verilimesi gerekir. Türk sporunun en büyük başarısı bence buradadır.

İşte Hidayet, Hüseyin, İbrahim, Mirsad. Bu oyuncular, Aydın'ın düşüncesinin meyveleridir. İtalya'da büyük başarılar kazanan koç Ergin Ataman'ı da kutlayalım. Kucak dolusu sevgiler. Aydın Örs'e ve 12 Dev Adam'a..



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır