kapat
19.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Dişi 'Rambo'lar kuş uçurtmuyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin 43 kişilik özel güvenlik biriminde çalışan 10 kadın güvenlik görevlisi attığını vuruyor. Öğrenciler onlara "Dişi 'Rambo'lar" adını takmış!
Yaklaşık 12 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde 9 yıl önce kurulan özel güvenlik birimindeki kadın güvenlikçiler okulun koruyucu melekleri gibi. 43 kişilik birimde görevli 10 kadın güvenlikçi okulda kuş uçurtmuyor. İçeriye alınan kadın öğrencilerle ziyaretçilere kimlik kontrolü ve arama yapan güvenlikçiler, kampus içinde de devriye gezerek her türlü olaya anında müdahale ediyor.

SÜREKLİ EĞİTİM ALIYORLAR
Telsizleri, silahları, copları, el dedektörleri ve kelepçeleriyle gecelerini gündüzlerine katarak çalışan güvenlikçilere öğrenciler "Dişi 'Rambo'lar" adını takmış. Güzel güvenlikçiler ise bu lakabı hak edercesine adeta komando gibi eğitiliyor. Güvenlik amirlerinden tam bir askeri eğitim alan güzel güvenlikçiler haftanın belli günlerinde koşu, uzun kısa atlama, copla veya silahla tehlikeyi bertaraf etme gibi konularda eğitim görüyorlar. Dişi 'Rambo'lar atış talimlerinde de hedefi tam 12'den vurarak hedef sektirmiyor.

Kadın güvenlikçilerin tamamı üniversite veya meslek yüksekokulu mezunu. Kimi kendi alanında iş bulamayınca böyle bir şeye karar vermiş kimiyse güvenlikçi olmak için mesleğini bırakmış. Görevlerini büyük bir başarıyla yapan dişi rambolar, "Huzur ve güveni bozmak isteyenler enselerinde bizi bulur" diyorlar.

Sırrıberk ARSLAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır