
Trabzon intihar etti
2-0 öne geçtiği maçta 10 kişilik Denizli'ye puan kaptırdı. Bordo-mavili takımın gollerini Zafer ve Da Silva attı. Pes etmeyen konuk ekip son 7 dakikada Muzaffer ve Coşkun ile evine 1 puanla döndü
Trabzon, Denizli'yle 2-2 berabere kaldı. Bordo-mavililer ilk 20 dakikalık bölümde olumlu görüntüler ortaya koydu. Hepsi bu! Rakibi kendi alanından yaptıkları kademeli pres ile hataya zorladılar ve kazandıkları toplarla her 2 kanatta da hücum girişiminde bulundular.
Zafer ve Da Silva ilerde çarpraz koşularla rakip savunmanın dengesini bozdu. Nitekim 15'te Erman'ın pasında Zafer, Trabzon'u öne geçirdi: 1-0. 4 dakika sonra Da Silva farkı ikiye taşıdı: 2-0. Fakat Trabzon 2 farklı sonuca ulaştıktan sonra yine rakibi kendi alanında kabul etme yanlışlığına düştü. Savunmada Mehmet, Cem ve Macit iyi niyetleri ile mücadele ediyolardı ancak bu yeterli olmuyordu.
Denizli 10 kişi kaldığı anda bile Trabzon kendi alanında 5-6 oyuncu bulunduruyorsa ve geriden vurulan topları bu oyuncular seyretmekle yetinip çoğalmayı düşünmüyorlarsa doğaldır ki gol pozisyonu üretme şansınız hiç yok... Nitekim Denizli, 85'de Muzaffer'in ayağından kazandığı penaltı golüyle farkı bire indirdi: 2-1. İyice panikleyen Trabzon skoru koruma telaşına düştü. Fakat Denizli +92'de Coşkun'la skoru belirledi.
Ve Tekelioğlu görevi bıraktı
Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, maç sonrası istifasını açıkladı. Tekelioğlu, 1967 yılında kurulan Trabzonspor'un bugüne kadarki en zor döneminde görev aldığını belirterek, "Bu süre içinde çeşitli başarılar kazandık ama maalesef kötü sonuçlar aldık. Daha önce istifa etmem gerekiyordu. Trabzonspor'un çıkarlarını düşünerek daha önce istifa etmedim ve bugüne kadar geldim. Artık son noktayı koyuyorum ve istifa ediyorum. Bir takım 2-0 öne geçtikten sonra son 10 dakikada 10 kişi karşısında maçı 2-2 berabere getiriyorsa burada bana Allah 'Dur' dedi. 'Yeter' dedi. Ve görevi bırakma zamanı artık gelmişti. Ben de bıraktım. Yarın (bugün) Trabzon'dan ayrılacağım" ifadesini kullandı.
İSKENDER GÜNEN
|