kapat
04.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

"2500 bayim tek bir satış bile yapamıyor"

KDV oranlarında öngörülen indirimdeki ertelemeye bir tepki de Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu'dan geldi.
KDV oranlarındaki indirim kararının yetkili ağızlar tarafından açıklanmasına rağmen, karar alınmadığı için iç piyasada işlerin durma noktasına geldiğini söyleyen Zorlu, "2500 bayim var, hepsi oturuyor. İhracat da olmasa fabrikaları kapat git. Üretimi sürdürenlerin sadece stokları artıyor. Üretim yapıp, depolarımıza satıyoruz'' dedi.

Ekonomik kararlarda kararsızlık sergilemenin, devletin vergi gelirlerine de darbe vuracağını belirten Zorlu, şöyle konuştu:

"Bir şey söyleniyor ama gereği yapılmıyor. Talep bekliyor. Siz buzdolabı alacak olsanız, alır mısınız? Ya gereğini yapın ya da hiç açıklamayın kardeşim. Bu kararsızlık 10 kuruş kazanayım derken, 20 kuruş zarar ettirir. Çünkü, alacağınız KDV'yi de alamazsınız. Satılmayan malın KDV'si olmaz. Satamadım kardeşim, benden neyi alacaksınız? Almaya gelince var, vermeye gelince yok. Sırtında o kadar yük taşıyan reel sektöre bu reva mı?"

Ahmet Nazif Zorlu, iç talebin yüzde 20'lere gerilediğini ve reel sektörü ayakta tutan tek faaliyetin ihracat olduğunu da sözlerine ekledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır