kapat
01.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 MEDYA
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

ANDERSEN, TELEKOM'A DANIŞMANLIK YAPACAK

Türkiye'nin IMF'ye sunduğu 31 Temmuz tarihli Ek Niyet Mektubu'nda yer alan taahhütlere göre, Türk Telekom'un şirketleşme planın yılsonuna kadar hazırlanması gerekiyor.
Planın hazırlık çalışmaları için ise, Dünya Bankası'nca kabul görecek bir danışman firma seçilmesi taahhüt edilmişti. Niyet Mektubu'nda 'yapısal kriter' kapsamına alınan bu taahhüt için Ekim sonu olarak takvimlendirmeye gidilirken, Türk Telekom yönetimi de açılan ihaleyi önceki gün sonuçlandırılarak bu görev uluslararası danışmanlık firması Arthur Andersen'e verildi.

Şirketleşme planı çerçevesinde daha öne 20 firmaya davetiye gönderilmiş ve 13 şirketten yanıt alınmıştı. Bunlardan ise daha sonra çekilmiş 8 tanesi de istenilen koşulları taşımadığı için elenmişti. Bunun sonucunda da ihale Kurulu Arthur Andersen'da kaldı. Edinilen bilgilere göre, danışman firma ile önceki ihale dönemlerinde olduğu gibi "satış miktarından pay ödenmesi" şeklinde anlaşılmayacak. Seçilen firmayla yaklaşık 5 milyon dolar tutarında sözleşme imzalanacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır