kapat
01.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 MEDYA
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

MEDENİ KANUN DA BIÇAKÇIOĞLU ÇATLAĞI

"Evlilikte mal rejimi" konusunda MHP'li Bıçakçıoğlu SP'lilerle birlikte davranınca görüşmeler yarıda kaldı
Medeni Kanun tasarısının, evlendikten sonra sahip olunan malların boşanma halinde eşler arasında ortak paylaşımını öngören "edinilmiş mallara katılım" rejiminin, evliliklerde yasal mal rejimi olarak kabul edilmesini öngören bölümü, TBMM'de " ittifak" engeline takıldı. Tasarıya yoğun biçimde muhalefet eden SP'ye, MHP'den de destek gelince, Genel Kurul'daki görüşmeler yarım kaldı.

TBMM Genel Kurulu'nun dünkü toplantısında, tasarının kamuoyunda en çok tartışılan "evliliklerde eşler arasında mal rejimini" düzenleyen 163 maddelik 3. bölümü ele alındı. Görüşmeler sırasında, MHP'li Orhan Bıçakcıoğlu ile SP'li bir grup milletvekili "yasal mal rejiminin paylaşmalı mal ayrılığı" olarak benimsenmesi için, SP'li Lütfü Esengün ise, "Evlilik birliğinin reisinin kim olacağının evlenme akdinde belirlenmesi" yönünde önerge verdiler. Önergeler okunduğu sırada, MHP ve ANAP'tan çok az sayıda milletvekilinin Genel Kurul salonunda bulunduğu dikkat çekti.

Önergesi üzerine söz alan SP'li Esengün, İslamiyet inancına göre de "2 kişi yola çıksa bile, bunlardan birinin başkanlığı üstlenmesi" gerektiğini vurgulayarak, "Başkan olmayan yerde anarşi ve kargaşa olur. Evliliğin başkanının olmayacağına ilişkin bu hüküm aile birliğinde karmaşaya yol açar. Örf ve adetlerimize uygun olmayan bir düzenlemedir. Erkek olsun diye iddiamız yok, anlaşmışlarsa kadın da seçilebilir" diye konuştu. Yapılan yoklamada, Genel Kurul'da yeterli milletvekili bulunamayınca, görüşmelere ara verildi.

BAKANI TERLETTİLER
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk de Medeni Kanun tasarısı görüşmeleri sırasında eleştiriler karşısında sıkıntılı anlar yaşadı. Dün akşam düzenlenen "Cumhuriyet Balosu"na da "Medeni Kanun" damgasını vurdu. Yargı Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen baloda bayan davetliler sorularıyla, Türk'ü terlettiler. Türk, sitemlere, "Medeni Kanun konusu dışarıdan görüldüğü kadar basit değil. Başta SP'liler olmak üzere milletvekillerinin bu konuda yaptığı konuşmaları dinlemiyor musunuz?" diye yanıt verdi.

Levent İÇGEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   126
ANAP   83
DYP   81
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   20
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır