kapat
01.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 MEDYA
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

HÜKÜMETE YÖNELİK OYUNLARI BOZACAĞIZ

Başbakanlığı Özkan'a devredeceği yönündeki haberleri yalanlayan Ecevit, "Hükümete yönelik oyunlar sergilenmeye çalışılıyor. Bunları bozacağız" dedi
ANKARA- Başbakan Bülent Ecevit, başbakanlığı Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'a bırakacağı yönündeki haberleri yalanladı.

Ecevit, dün partisinin Meclis Grubu toplantısı için TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ecevit, Başbakanlığı Hüsamettin Özkan'a devredeceği yönündeki iddialarla ilgili soruya, "Hayır öyle bir şey yok" karşılığını verdi. Daha sonra DSP grup toplantısında konuşan Ecevit, "Hükümete yönelik bazı oyunların sahnelendiği bir dönemden geçiyoruz. Bu oyunları bozacağız. Türkiye, iş başında bulunan koalisyon hükümetiyle esenliğe çıkacaktır" dedi. Ecevit şöyle konuştu: "Türkiye'nin her alanda zengin kaynakları var önümüzdeki aylarda bu kaynakları değerlendireceğiz ekonominin yolunun açacağız bundan hiç kimsenin ve hiçbir kesimin kuşkusu olmasın. Türkiye'nin çok geniş kaynakları vardır. Türk halkının geniş olanakları vardır. DSP'nin büyük olanakları vardır. İnşallah bunları değerlendireceğiz ve Türkiye'yi kısa zamanda esenliğe çıkaracağız."

Ordu Mesudiye'de sürdürülen köykent çalışmasıyla ilgili milletvekillerine bilgi veren Başbakan, "Köylü kalkınmadan Türkiye kalkınamaz. Bu inançla köykent hareketini geçen yıl başlattık. Mesudiye'deki köykentin temelini geçen yıl atmıştık. 9 köyde yeni bir hayat başladı. Köyler göç veren yerine göç alan duruma geldi. 1 yılda işsizlik ortadan kalktı aynı şekilde Türkiye'de de işsizliği sona erdireceğiz" dedi.

Bu arada, dün Meclis 2 protesto gösterisine sahne oldu. DYP'li Rasim Zaimoğlu, grup toplantısına giderken Ecevit'in yolunu keserek bir mektup vermek istedi. Ancak Ecevit'in korumaları Zaimoğlu'nu engelledi. Zaimoğlu'nun israrı üzerine mektubu Hüsamettin Özkan aldı. Mektupta Ecevit'i istifaya çağrıldığı öğrenildi. Grup toplantısından çıkışta ise, kuliste bulunan Hatice adlı bir bayan, Ecevit'e "Çoluk çocuk aç" diye bağırdı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   126
ANAP   83
DYP   81
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   20
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır