kapat
01.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 MEDYA
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

BUDA BÜTÇE PAKETİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Burası Türkiye" dedirtecek bir gün daha yaşandı. Parasızlıktan dert yanan kamu kuruluşları komisyon üyelerine tek tek hediye paketleri dağıttı
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün "Burası Türkiye" dedirtecek bir olay yaşandı. Rüşvetsiz ve avantasız iş yaptırmanın neredeyse olanaksız hale geldiği günümüzde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Vakfı parasızlıktan yakınırken, 2002 bütçesini görüşen komisyon üyelerine tek tek hediye paketi dağıttı. Komisyonun 40 üyesiyle birlikte salonda bulunan bürokratlara dağıtılan hediye paketinden birer tişört, kravat iğnesi rozet ve Diyanet Vakfı'na ait kitap seti çıktı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarının 2002 bütçesini görüştü ve kabul etti. Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun yanısıra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bütçesi de ele alındı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün bütçesini kurumun bağlı olduğu Devlet Bakanı Fikret Ünlü savundu. Uygulanan ekonomik program nedeniyle harcamaları azami ölçüde kısma çabası ile hazırlanan bütçe, diğer kurumlar gibi GSGMye ayrılan ödenekler de kurumun talep ettiği rakamın altında kaldı. Bakanı Ünlü, ödeneklerinin yetersiz olduğundan yakındı.

BU NE PERHİZ
Komisyon üyesi milletvekillerinin yarım kalan spor tesislerinin tamamlanması konusunda isteklerini dile getirmesi üzerine Ünlü, "Krizden çıkmaya çalıştığımız dönemde ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kalan tesisler tamamlanamıyor" diye dert yandı. Bakanın parasızlıktan yakınmasına karşılık, komisyon daha bütçeyi görüşmeye başlamadan önce, GSGM görevlileri komisyon üyelerine hediye paketi dağıttı. Paketlerin içinden tişört, kravat iğnesi ve rozet çıktı. Kimi beyaz kimi de lacivert üzerine kırmızı çizgili tişörtlerde GSGM'nin amblemi ile gömlek cebi üzerinde dünya resmi bindirilmiş Türkiye haritası ve ay yıldız görüntüsü yer alıyor. Polo yaka olan tişörtler Fila marka. Koyu gri metalik renkli kravat iğnesi yer alıyor. Komisyon üyelerine ayrıca Diyanet Yayınevi'nce basılmış kitaplardan oluşan birer set hediye edildi. Komisyonda geçmiş yıllarda bir kez de Orman Bakanlığı kendi bütçesi görüşülürken komisyon üyelerine minik çam fidanları dağıtmıştı.

TENEZZÜL ETMEYİZ
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün paketleri, bütçesi görüşülecek kamu kuruluşu ya da sorumlu bakanının Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine hediye dağıtmasının etik olup olmadığı konusunda tartışma yarattı. Komisyon Başkanı Metin Şahin bu yöndeki soruya sert tepki göstererek, "Milletvekili olarak görevimizi yapıyoruz. Böyle bir şeye tenezzül de etmeyiz tevessül de. Kaldı ki maddi değeri olmayan bu küçük hediyeleri biz de TBMM görevlilerine dağıtıyoruz" dedi. Şahin, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun bir ihtisas komisyonu olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu'nun bütçeyi reddettiği, ya da küçük hediyeler karşılığında bütçeyi kabul ettiği görülmemiştir." diye konuştu. Komisyon üyesi DYP'li Mehmet Dönen de, SABAH'ın sorusunu tepkiyle karşıladı. Dönen, kendisinin hediye görmediğini, bakanlık yapmış yıllardır üst düzey görevlerde bulunmuş milletvekillerinin böyle şeylere tenezzül etmediğini ve etmeyeceğini ifade ederek, "Burada tüm milletvekilleri ihtisas sahibi. Hediye geldi diye ihtisaslarından, muhalefet görüşleri varsa bunlardan vazgeçer mi? Böyle şey olur mu?" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   126
ANAP   83
DYP   81
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   20
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır