kapat
01.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 MEDYA
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

OSMANİYE'DE 5.2'LİK KORKU

Kaş depreminden yaklaşık 16 saat sonra meydana gelen sarsıntının ardından panikle pencere ve balkonlardan atlayan 9 kişi yaralandı
Antalya Kaş açıklarında önceki gün meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremin ardından dün de Osmaniye 5.2 şiddetinde sarsııldı. Her iki depremde can kaybı olmazken Osmaniye'de 9 kişi yaralandı, bir köyde ise 10 ev hasar gördü. Osmaniye'de dün saat 14.34'te 5.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Adana, Hatay, Ceyhan ve İskenderun'da da hissedilen deprem sonrasında vatandaşlar kendilerini panik içerisinde sokağa attılar. Vatandaşlar panik nedeniyle bir süre evlerine giremedi.

YARALILAR TEDAVİ ALTINDA
Depremle birlikte pencere ve balkondan atlayan Hatice Uslu, Ayşegül Durusoy, Ersa Balkur, Ümmü Özlü, Gülizar Canbolat, Murat Güz, Sabriye Teker, Fatma Akşin ve Mevlüde Özcan kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Osmaniye Valisi İsmail Fırat başkanlığında oluşturulan Kriz Masası'nca, tüm ilçe, belde ve köyler taranarak, ev ve işyerlerindeki hasarr tespit çalışmalarına başlandı. Osmaniye Sivil Savunma Müdürü Müslüm Çelik, çevredeki tüm yerleşim birimleriyle iletişim sağlandığını kaydederek, can kaybı bulunmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

KÖY EVLERİNDE AĞIR HASAR
Çelik, "Depremi ucuz atlattık. Ancak, halkımızı bu konuda sürekli hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyoruz. Şu ana kadar sadece merkeze bağlı Kırmacalı Köyü'nde 10 evin depremden dolayı ağır hasar gördüğünü öğrendik" dedi.

Antalya Kaş'ın 60 kilometre güneyinde de önceki gece saat 23.00 sıralarında 5.6 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Kaş, Antalya, ilçeleri ile çevre illerde hissedilen depremde, can ve mal kaybı olmazken, vatandaşlar arasında kısa süreli panik yaşanmıştı.

Menderes KARA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır