kapat
01.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 MEDYA
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

MEKSİKALI MADONNA HAPİSTE HAMİLE KALDI

Kışkırtıcı şarkı sözleri ve erotik pozlarıyla Meksika'yı sarsan Gloria Trevi şu sıralar Brezilya'da tutuklu. Trevi ülkesine iade edilmemek için, bir mahkumun spermleriyle kendini dölledi!
Reuters ajansının Brezilya'dan geçtiği haberin her kelimesi çarpıcıydı: "Meksika'nın Madonnası, şarkıcı Gloria Trevi, cezaevinde yapay yollarla hamile kaldı."

Trevi (31) uyuşturucu kaçakçısı bir mahkumun spermlerini kullanarak kendini döllemişti. 5 aylık hamileydi. Yasalara göre çocuğu Brezilya vatandaşı olacağından, Meksika'ya iade edilmemeyi umuyordu. Ancak testler çocuğun bir Brezilyalı'dan değil de, Trevi'nin aynı cezaevinde yatan menajeri Sergio Andrade'den olduğunu gösterirse, çocuk Meksikalı sayılacak, şarkıcı da tüm ümitlerini yitirecekti.

15 yaşında evden ayrılıp şarkıcı oldu
Peki ama Madonna'ya benzetilen bu kadın, bir Brezilya cezaevine, hem de menajeriyle birlikte nasıl düşmüştü? Bu sorunun ardında olağanüstü bir yaşam öyküsü yatıyor.

Gloria Trevino Ruiz 1970'de, kuzey Meksika'daki sanayi kenti Monterrey'de doğdu. Ailesi orta sınıf sayılırdı. Küçük yaşta bale yapmasını, piyano çalmasını öğrendi. 10 yaşında anne babası boşandı.

Genç yaşta evden ayrılıp Meksiko'ya gitti. 1985'te, henüz 15 yaşındayken, 'Renkli Küçük Ağızlar' adlı kız grubunda şarkı söylüyordu. Gloria'yı keşfeden şarkı sözleri ödüller kazanan müzik menajeri 1956 doğumlu Sergio Andrade oldu. Onun sayesinde ülkenin tek TV kanalı Televisa ile anlaşma yaptı. Ve hızla yükselmeye başladı.

Gloria kısa sürede Meksika'nın maço kültüründen ve bekaret baskısından bunalmış genç kızların, Amerikanvari bir hayat tarzı hayal eden genç erkeklerin idolü haline geldi. Önce varoşlar ona kulak verdi. Ardından her kesimden hayranları oldu. 1989'daki "Burada Ne İşim Var?" albümü ortalığı karıştırdı. "Dr. Psikiyatrist" adlı 'single'ı 7 gün içinde zirveye oturmuş ve tam 11 hafta birinciliğini korumuştu.

Şarkı sözleri skandal yaratıyordu: Evden kaçmaktan, hamile kalmaktan, kürtaj olmaktan söz ediyordu. On binlerin izlediği konserlerinde, gömleklerini çıkarttırdığı erkek seyircileri kemeriyle kırbaçlıyordu.

Gloria fırtınası 1998'e kadar devam etti. Sonra işler tepetaklak oldu. Televisa'nın egemenliğini kıran, yeni TV kanalı Azteca ile anlaşmıştı. Azteca müthiş bir reklam kampanyasıyla duyurdu olayı. Ancak Gloria son anda vazgeçerek Televisa'ya döndü. Büyük bir hata yapmıştı. Azteca öcünü alacaktı!

Menajerinin eski eşi anılarını yazınca...
Nisan 1998'de piyasaya bir kitap çıktı: Andrade'nin eski eşi Aline Hernandez'in yazdığı yaşam öyküsü inanılmaz şeylerden söz ediyordu. Azteca'nın haber üstüne haber yaptığı bu kitaba göre Gloria ile Andrade'nin yaşamı hiç de dışarıdan görüldüğü gibi değildi.

Hernandez'e göre Andrade küçük kızlara düşkün bir sapkındı. Gloria'yı kullanarak yıldız olmak isteyen 12-13 yaşlarındaki kızları kandırıp evine kapatıyor, onlara tecavüz ediyor, grup sekse zorluyordu. Kurallara uymayan kızları cezalandırıyor, aileleriyle görüşmelerine izin vermiyordu.

Bu arada Gloria artık konser vermeyeceğini açıkladı. Çünkü Andrade kanserdi. Onu buralara Andrade getirmişti, Gloria da şimdi borcunu ödeyecekti. Gözden ırak yaşamaya başladılar. Fırtınanın dinmesini bekliyorlardı. Ancak fırtının gücü daha da arttı! İfşalar birbirini kovalıyordu. Ortaya bir de kayıp kız öyküsü çıktı: Şarkıcı olmak için 13 yaşında evini terkedip Andrade'nin himayesine giren Karina Yapor ortadan kaybolmuştu.

Gloria yalvarıyordu: 'Lütfen onunla seviş'
Gözü yaşlı aile her gün medyadaydı. Derken Nisan 1999'da 16 yaşındaki Karina'dan haber alındı. İspanyol polisi Karina'nın bir ara ülkelerinde olduğunu, bir çocuk doğurdunu ancak onu terkettiğini bildiriyordu. Nihayet Aralık ayında Karina ailesini aradı: Brezilya'daydı ve onlardan Andrade'ye karşı açtıkları davayı geri çekmeleri istiyordu. Aile bu talebi reddetti. Sonuçta Karina eve döndü, Gloria ve Andrade'yi savunan açıklamalar yaptı. Ancak kimse ona inanmadı.

Pandora'nın Kutusu açılmıştı bir kere. Artık başka kızlar da vardı konuşan. Şarkıcı Lorena Herrera, güzellik kraliçesi Guadalupe Carrasco, Şilili öğrenci Tamara Zuniga benzeri şeyler söylüyordu: Andrade'nin müzik okulunda star olmak için çalışırken baskı görmüş, tacize ve tecavüze uğramışlardı. Tamara bir gece Gloria'nın kendisine Andrade ile yatması için ağlayarak yalvardığını söylüyordu. Reddetmesi işe yaramamış, Andrade yine de tecavüzüne etmişti.

Meksikalılar'ı, özellikle de gençleri büyük hayal kırıklığına uğratan sadece bu suçlar değildi. Korkunç bir çelişki vardı: Feminizmin bayraktarı Gloria, meğer maço Andrade'nin kuklasıydı! İmajlar tepe taklak olmuştu. Gloria ve menajeri ortadan kayboldular.

Her şeye rağmen Andrade'yi koruyor
Onlardan uzun süre haber alınamadı. Sonradan çiftin İspanya, Arjantin ve Uruguay'a gittiği ortaya çıktı. Nihayet 13 Ocak 2000'de Brezilya polisi Rio de Jenario'nun ünlü Copacabana plajına bakan bir apartman dairesinde onları göz altına aldı. Yanlarında üç genç kızkardeş vardı. Ayrıca Andrade'nin eski sevgilisi, şarkıcı Mary Boquitas da onlarlaydı. Kızlar serbest bırakıldı. Diğer üçü ise cezaevine konuldu.

Gloria cezaevinden mesajlar veriyordu: Kaçak oldukları dönemde Andrade'den bir kızı olmuş ama ölmüştü... Meksika Devlet Başkanı Vicente Fox'a kendisiyle ilgilenmesi için mektup yazdığını ancak cevap alamadığını söylüyordu... Başına gelenlerden TV Azteca'yı suçluyordu... Ve hâlâ Andrade'yi koruyordu: "Evet, onun Brezilyalı hemşire Silvia Beeg ile evleneceğini biliyorum ve kıskanmıyorum... Andrade hasta ve bunalımda; Silvia ona gayet iyi bakacaktır..."

Müzik tarihi parlayıp sönen, yükselip de düşen yıldızların öyküleriyle doludur. Ancak Gloria Trevi'ninki gibisi pek azdır. "Tecrübe, tarak gibidir... Ancak hayat onu sana ancak kel kaldıktan sonra verir" derler. Ama görünen o ki Gloria'nın saçları hâlâ gür, hâlâ dağınık.

Gloria'nın "AYIP" takvimleri
Trevi, ABD'deki "girl power" akımını Meksika'ya taşımıştı: Kızlara, "Siz güçlüsünüz, boyun eğmeyin onlara, dağıtın saçlarınızı" diye haykırıyordu. Sokaklardaki feminist duyguları dile getiriyordu: "Ben özgürüm; istediğimi yaparım!"

Yılbaşları yaklaşırken piyasaya sürülen yarı çıplak fotoğraflarıyla süslü takvimler i kapışılıyordu. Gazete ve dergilerde hep o vardı: Çıplak Gloria çocuk arabasında... Gloria, King Kong kıyafetinde... Gloria sadist pozunda...

Emre AKÖZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır