kapat
01.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 MEDYA
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İRONİ'NİN SAHİBİ BAĞEVİNDEN ÇIKTI

Tufan Mengi gibi, operasyon kapsamında gözaltına alınan, ancak tutuksuz yargılanması öngörülen bazı isimler "Aklandık. İddilar boş çıktı" nidaları atsa da, operasyon "sessiz ve derinden" devam ediyor.
İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, dün Yozgat'ta, akrabalarının bağevinde saklanan Abdullah Topel Coşkun'u gözaltına aldı ve sorgulamak üzere İstanbul'a getirdi. Coşkun'un önemine gelince... Coşkun, aynı soruşturma kapsamında Taci Erdemir, Mehmet Özhüsrev ve Kanal 7 Haber Dairesi Başkanı kardeşi Ahmet Hakan Coşkun'la birlikte 2 Ekim 1996 tarihinde, 1 milyar sermayeyle kurduğu İroni Ajans adlı şirkete yüzde 30 oranında ortak... İroni Ajans da, Hesap Uzmanları Kurulu'nun raporunda İGDAŞ'tan 5 yıl içerisinde 1.5 trilyon haksız kazanç sağlayan şirket olarak geçiyor.

FAZİLET'LE İÇ İÇE
Ali Müfit Gürtuna'nın seçim kampanyasını yürütmek için 19 kişilik bir ekip kuran Abdullah Topel Coşkun'un, Fazilet Partisi'nin de işlerini aldığı; 1999'daki seçimlerde kullanması için 6 şarkılık bir kaset hazırladığı belirtiliyor. Gürtuna'nın seçimleri kazanmasından sonra belediye kuruluşları ile ilişkilerini sürdüren Coşkun'un, İGDAŞ'tan 39 milyar 444 milyon liralık iş için 336 milyar 305 lira aldığı iddia ediliyor.

Bu suçlamalara ilişkin sorgulanması süren Abdullah Topel Coşkun'un, 1998'de de İstanbul Ticaret Odası'na başvurarak İroni Ajans'ın bulunduğu Barbaros Bulvarı Abbasağa Sokak No:9/9 B adresinde Taci Erdemir ile birlikte İRPAŞ İletişim Hizmetleri Reklamcılık Yayıncılık A.Ş adıyla yeni bir şirket açtığı da biliniyor.

Babası Hamdi Coşkun ve küçük kardeşi Mahmut Fazıl Coşkun'dan da destek alan Abdullah Topel Coşkun'un, bu yeni şirketi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kültür A.Ş.'den 17 Aralık 1999 ve 16 Eylül 2001 tarihlerinde, 2 iş için 13 milyar 100 milyon aldığı kaydediliyor.

Abdullah Topel Coşkun da, İGDAŞ'taki vurgunu soruşturan Hesap Uzmanları müfettişlerine verdiği ifadesinde, yaptıkları harcamalar karşılığında FP'ye 27 milyar liralık fatura düzenlediklerini anlatarak, "Gürtuna'nın seçim broşür, dergi ve afişleri için 60 milyar liralık faturalı, 10 milyarlık faturasız harcama yaptık. Masraflar çıktığında elimizde kalan tutar, 90-100 milyar lira oldu" diyor. Coşkun'un "itirafları" bununla da bitmiyor: "İGDAŞ'ın reklama çok para harcadığını öğrendik ve başvurduk. Tufan Mengi ile yaptığımız anlaşmaya göre, İGDAŞ'tan aldığımız 100 liralık işin 10 lirası bize kalıyordu, 90 lirasını da Mengi'ye aktarıyorduk. Kasım 1998'de Mengi, Gürtuna'nın benimle tanışmak istediğini iletti. Görüşmede, seçim stratejisi üzerinde taslak çalışması yapmamızı istedi. Kampanyayı bizim yapmamıza karar verildi."

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna "ihaleye fesat karıştırmayla" ilgili olarak "Bunlar sadece iddiadan ibaret. Böyle bir olay söz konusu değil. Her olayda, her işte arkadaşlarımıza tavsiyemiz en temiz şekilde olması" diye konuştu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır