kapat
01.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 MEDYA
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

DERDİMİZİ ESAS PATRON AMERİKA'YA ANLATALIM

Mahfi Eğilmez: Artık patron IMF değil, ABD. Türkiye, yeni bir denge kuracaksa önce ABD Hazine Müsteşarlığı'nı ikna etmeli
IMF'nin ABD Hazine Bakanlığı'nın bir birimi haline geldiğini belirten Hazine eski Müsteşarı Mahfi Eğilmez, "Artık IMF'yi bir kenara bırakarak ABD'yi ikna etmeye çalışalım" dedi. Önceki akşam ATV Ana Haber'de Murat Birsel'in sorularını cevaplayan Eğilmez, ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları'nın Türkiye'ye övgüler yağdırdığı bugünlerde bu dengenin yeniden ayarlanabileceğini savundu. Eğilmez, şu saptamalarda bulundu:

* IMF hep klasik şeyleri söylüyor: Faiz dışı fazlayı artırın. Diyor ki 'Bak faiz dışı fazlayı 6.5'e çıkardılar.' Ama bunun tahsil edilebilir olup olmadığına bakmıyor.

* ABD'nin Türkiye'ye övgüler yağdırdığı dönemlerde bile ABD Hazinesi hep mesafeli ve sert davranır. Yine aynı tutum sergileniyor. Aslında ABD'nin Türkiye'ye ihtiyaç duyduğu bugünlerde bu denge yeniden kurulabilir. Ama IMF'le olmaz. İkna edilecek olan ABD Hazinesi'dir.

* Bu krizin bitiş tarihini tahmin etmek çok zor. Ben 52 yaşındayım. Çok krizler gördüm, hiç bu kadar kalıcı ve uzun süreli etki yaşamadık.

* KDV yüksek olunca vatandaş da parasını dolar yapıp yastık altına atıyor. Ama belli bir süre için oranlar düşürülmüş olsa insanlar alışveriş yapmaya özendirilecek. Çünkü süre bitiminde oranlar yine eski haline dönecek. Böylece yastık altındaki para ortaya çıkacak. Ayrıca satışlar ikiye katlandığında devletin kaybı olmayacak. Ama KDV oranını bütün ürünlerde indirmek lazım.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır