kapat
01.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 MEDYA
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

ALMANYA KAPLANCILAR'A SINIR KAPISINI GÖSTERDİ

Bavyera Eyaleti Başbakanı, Metin Kaplan ve 100 bin yandaşının "bir daha dönmemek üzere" ülkeden gönderilmesini istedi
Bavyera Eyaleti Başbakanı Edmund Stoiber, "Kara Ses" lakaplı Cemalettin Kaplan'ın cezaevinde 4 yıllık hapis cezasını çeken oğlu Metin Kaplan ile yaklaşık bin 100 yandaşının sınırdışı edilmesini istediğini söyledi. Stoiber, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Federal İçişleri Bakanı Otto Schily tarafından hazırlanan ikinci güvenlik paketi konusunda uzlaşma sağlanabilmesi için Kaplan'ın yönettiği İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği (ICCB) üyelerinin sınırdışı edilmeleri gerektiğini belirtti.

Stoiber, güvenlik paketi konusunda Schily ile uzlaşmaya varmak için Almanya'da yaşayan yaklaşık radikal dincilerden 'mümkün olduğu kadar fazlasının' ülkeden gönderilmesi ve yeniden gelmelerinin engellenmesinin şart olduğunu vurguladı. Schily'nin yeni güvenlik paketi, 7 Kasım'da yapılacak kabine toplantısında görüşülecek.

ECEVİT: MÜSAMAHA GÖSTERİYORLAR
Başbakan Ecevit, Almanya'ya Türk işçilerinin ilk gidişinin 40. yıldönümü dolayısıyla Almanya'daki Türkiye Araştırmalar Merkezi Başkanı Faruk Şen ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabul sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ecevit, Kaplancılar ve Kara Ses konusunda Almanya'ya uyarıların devam ettiğini ve edeceğini söyledi. Bu girişimlere karşın yeterince olumlu sonuç alınamadığını belirten Ecevit, "Maalesef, terör eylemcilerine biraz fazla müsamaha gösteriliyor. AB üyesi ve NATO üyesi dost ülkelerin, topraklarında artık Türkiye'ye yönelik terör eylemlerine fırsat vermemeleri gerekir. Bu, uluslararası sorumluluk haline gelmiştir, 11 Eylül'den beri..." dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır